SHMIL klar for bråk

TVANG: Markedssjef i SHMIL, Toril Forsmo ser ikke bort fra at gjeninnføringen av tvungen fritidsrenovasjon vil by på utfordringer. Foto: Snorre Sjøvoll

TVANG: Markedssjef i SHMIL, Toril Forsmo ser ikke bort fra at gjeninnføringen av tvungen fritidsrenovasjon vil by på utfordringer. Foto: Snorre Sjøvoll

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med pålegg fra Miljødirektoratet er SHMIL nødt til å gjeninnføre en upopulær jobb.

DEL

I 2002 innførte SHMIL frivillig hytterenovasjon for alle som hadde hytte eller fritidsbolig i de 11 kommunene på Helgeland som renovasjonsselskapet har som kunder. Nå skal dette endres igjen.
– Vi valgte å gjøre dette frivillig i 2002 fordi vi fikk mange klager fra dem som hadde hyttene langt unna avfallsdeponiet, og det ble mye styr, sier markedssjef i SHMIL, Toril Forsmo til Helgelendingen.

Pålegg

I 2013 mottok SHMIL (og alle avfallsselskaper i Trøndelag og Nordland) et brev fra Miljødirektoratet om at det ikke er anledning til å gjøre fritidsrenovasjon frivillig slik SHMIL har det. Dette er bakgrunnen for at
SHMIL nå må gjeninnføre tvungen fritidsrenovasjon.
– Er du redd for at de problemene som var før nå vil gjenta seg ettersom denne renovasjonen innføres igjen?
– Selvfølgelig, men alle andre har det, så vi får prøve å ta lærdom av dem, sier Forsmo.

Få klager

Etter at SHMIL mottok brevet fra Miljødirektoratet for to år siden har det vært møte i både styre og representantskap i SHMIL der endringen er blitt behandlet og saken har vært ute til åpen høring med frist 10. januar. Men det er kommet få innspill.
– Det er kommet noen få tilbakemeldinger der folk er uenige i at dette innføres igjen, sier Forsmo. Hun kan bekrefte at tilbakemeldingene kommer fra Vefsn, Herøy og Dønna.
Den endelige behandlingen av saken gjøres når styret i SHMIL møtes den 26. mars. Ordningen med å innføre tvungen fritidsrenovasjon igjen, trer først i kraft i Herøy og Dønna 1. mai.
– Hva vil det koste?
– Vi begynner med et beløp på 1 300 kroner i året, så får vi se etter hvert om det blir nødvendig å justere beløpet.

Artikkeltags