Setter i gang med ny prisutdeling i Hattfjelldal: - Vi gjør det litt som Oscars

Kjell Vidar Norheim og ungdomsskolen inviterer til Gullhatten i Hattfjelldal.

Kjell Vidar Norheim og ungdomsskolen inviterer til Gullhatten i Hattfjelldal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Den siste tiden har vi fulgt prisutdelinger som The Oscars og Golden Globe Awards på tv, mens våre norske prisutdeling kommer lenger utpå våren. Hattfjelldal derimot, er klar allerede i kveld med «Gullhatten».

– Vi har laget en egen statuett, som blir vår «Gullhatten». Det blir rød løper, gull og glitter og pyntet hår. Vi må gjøre det litt som Oscars, sier Kjell Vidar Norheim, lærer på ungdomsskolen.

Han snakker om prisutdelingen «Gullhatten» som settes i gang i kveld onsdag på Kulturstua. Alle elevene på ungdomsskolen i Hattfjelldal har jobbet med filmprosjekt siden fredag, og det er disse filmene som skal vises fram. Filmene er laget i kategoriene humor, spenning og musikkvideo. Det skal deles ut flere priser, blant annet beste mannlige og kvinnelige rollefigur og beste regi.

– Vi har gitt elevene fagspråk og arbeidsoppgaver om dette, som handler om blant annet vinkel og tittel. Prosjektet har vært intensivt, men det har fungert godt. Alt er gjort med utgangspunkt i Kunnskapsløftet og læreplan, men det høres ikke så spennende ut, sier Norheim.

En fagjury avgjør hvem som får prisene – unntatt en.

– Publikum i salen bestemmer hva som blir årets film. De får en stemmeseddel med billetten, og kan gi sin stemme til en film. Vi håper på stinn brakke, at både søsken, besteforeldre, tanter, onkler og det som er kommer, sier Norheim.

Han forklarer at lærerne som jobber med dette, og kan iMovie, også er ivrige på alt som har med videoprosjektet å gjøre.

– Vi fniser og tripper like mye som ungdommene, sier Norheim.

Han er spent på mottakelsen, men avslutter med et håp om gjentakelse.

– Dette kan godt bli en årlig prisutdeling, sier læreren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken