Latter og smil møter meg i det jeg entrer dansehallen. Her er det tydelig en aktivitet som er lystbetont.

For å etablere en forståelse over hva seniordans er så begynner jeg med å ta en prat med kurslederne Eva Reiche og Erna Dolmen. Vi begynner med å snakke om hva slags opplevelser kurslederne mener dansen er med på å gi deltakerne. «Masse!» skyter Dolmen inn.

– Dette er fabelaktig trim for de eldre. Ikke bare når det gjelder kondisjon i seg selv, men også fordi dans styrker koordinasjon og balanse som kan svekkes når alderdommen kommer. Det skaper også glede og samhold.

Alle er velkommen

Dessverre verserer det en rekke fordommer rundt ordet «senior», og det blir derfor vanskelig å rekruttere. Det er heller ikke alle som vet om dette tilbudet. Alle er velkommen, partnere, eller de som kommer alene, understreker Reiche og Dolmen.

– Her blir alle tatt godt imot og inkludert. Vi sier også hele tiden hva vi gjør når vi danser slik at takhøyden ikke blir så stor for de der dans er et ukjent område. Vi tar hensyn.

Viktig med samhold

Nestemann som gjerne lar seg intervjue sies å være en veteran som besitter 15 års fartstid i seniordans. Hun fikk høre om tilbudet gjennom ei venninne da hun ble enke. Denne beretningen peilet oss inn på temaet om at for mange eldre så er samholdet i gruppa viktig.

– Å være med på dette kan forebygge ensomhet og for mange være en kilde til å komme seg ut, som jo er så viktig hvis man for eksempel nylig har blitt enke/enkemann.

Det fortelles også om de nordnorske dansetreffene som har blitt svært så populært i gjengen.

– Sist var vi rundt 600 dansere. Disse turene er noe man ser fram til og gjør at man blir kjent også på en annen arena enn når man er på seniordans en gang i uka.

Seniordans i Mosjøen har holdt på nå i 20 år og har ingen planer om å gi seg med det første.

– Så lenge jeg har hode og bein med meg, kommer det fra Reiche.

Det er enda godt, da deltakerne på ingen måter har planer om å gi seg. På torsdager l. 12.00 møtes nybegynnergruppa og mandager kl. 11.00 er det dans for alle, både nybegynnere og mer erfarne seniordansere.