Gå til sidens hovedinnhold

"Selvfølgelig skal Vefsn sine politikere kun si Mosjøen med omegn"

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sør for Korgfjellet

Det er ikke bemerkeselsverdig at et samlet folk sør for Korgfjellet, inklusive deres ordførere, vil ha Ett sykehus sør for Korgfjellet (forkortet SFK).

SFK er ingen konkret plass, men hver enkelt innbygger har en forestilling om hvor denne plassen er og forestillingen er påvirket av innbyggernes bostedsadresse.

Det er politikerne sin plikt å materialisere denne forestillingen til en konkret plass og selvfølgelig skal alle politikerne peke på sin egen kommune.

I folks bevissthet er det to steder sør for Korgfjellet som er aktuell for et nytt sykehus. Det er Mosjøen med omegn og Sandnessjøen med omegn.

Selvfølgelig skal Vefsn sine politikere kun si Mosjøen med omegn. Den rørende enigheten til de 12 ordførere er verdiløs for Vefsn ettersom den kun betyr Sandnessjøen.

Nå er påvirkningsmaskineriet i full gang og det er viktig at Vefsn markerer seg. Det er to vedtak som er sannsynlig i styremøtet til Helse Nord:

1. Et stort sykehus på Mo og et mindre sykehus i Sandnessjøen, eventuelt speilvendt.

2. ETT stort sykehus på Nyland i Vefsn, det beste kompromissforslaget for alle.

Det nest beste forslaget for Vefsn er det som lar oss beholde vårt lille sykehus. Kall det gjerne et DMS, men la oss beholde all kompetansen vi har i dag. Det er verdt å kjempe for!

Vefsn kommune må forbedre sine tegninger av sykehuset på Nyland. Det må gjerne vise ranværinger som går av pendlertoget ved det nye sykehuset og sandnessjøværinger som pendler til sykehuset på den nye flotte veien. Få også frem ambulansebåten som nettopp er ankommet med pasienter fra Vega.

Parolen de neste ukene må være: ETT sykehus på Nyland i Vefsn – det best tilgjengelige stedet for alle helgelendinger!

Kommentarer til denne saken