Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som fikk pengestøtte: – Nå har vi mulighet til flere stevner

Fem forskjellige lag og foreninger fikk støtte da LO delte ut Fagbevegelsens kultur- og idrettspris.

Mosjøen sjakklubb, Mosjøen volleyballklubb, Hattfjelldal friidrett, Vefsn drill og Mosjøen judoklubb var de fem som fikk tildelt prisene tirsdag. Pengebeløpene varierte fra 10.000 til 30.000, og de kronene kommer godt med for de aktive.

– Dette betyr ganske mye. Nå kan vi få til den aktiviteten vi har planlagt til høsten, og vi trenger ikke å ta så mye i egenbetaling. Dermed sikrer det også en bedre sosial profil, sier Alf Martinsen i Mosjøen judoklubb.

Gleder seg til 17. mai

I fjor hadde klubben 73 medlemmer, men de har merket en reduksjon etter et år med korona. Å leie lokale er kostbart for judoklubben.

– Disse pengene vil gå til drift, og nå har vi et håp om å få i gang et nytt nybegynnerparti til høsten, sier Martinsen.

Også Vefsn drill håper det snart skal bli mer aktivitet, og allerede 17. mai skal de i aksjon igjen.

– Det siste året har vært vanskelig, og noen ganger har vi måtte la være å ha øvinger. Men vi får lov til å gå 17. mai, og med disse pengene har vi også mulighet til flere kurs og stevner, sier Thea Haugen som er en av instruktørene.

Håper på NM

Mosjøen volleyballklubb har to ganger vært kvalifiserte til NM, men har ikke fått delta. I september skal et nytt NM foregå i Førde, og da har de forhåpninger om å få bli med.

– Selv om det ikke har vært kamper, så har disse jentene trent hele tida og det er imponerende. I høst blir det tur, og da kommer disse pengene godt med, sier Jonas Nerdal i Mosjøen volleyballklubb.

LO Mosjøen og innland kunne i år dele ut dobbelt så mye midler fordi det ikke ble noen utdeling i fjor.

– Vanligvis deler vi ut disse midlene 1. mai, men i år ble det ikke noe arrangement da. Vi har fått mange innspill på hvem som fortjener prisene, sier Trond Brattbakk som representerte LO.

Les også

Satte gavmildheten på vent i fjor: – I år SKAL vi bli kvitt 100.000 kroner

Kommentarer til denne saken