[Bergensavisen]

Det er SAS-sjef Rickard Gustafson som skal holde pressekonferanse på hovedkontoret utenfor Stockholm. Også i Norge og Danmark er det varslet pressekonferanser.

Temaet for pressetreffene er ikke kjent, men tidligere torsdag kveld har flere kilder i Norge oppgitt at partene i streiken skal ha kommet til enighet hos Riksmekleren i Oslo.

Det ble først oppgitt at pressekonferansene skulle starte klokken 20.30, men så ble det opplyst at de var utsatt til klokken 20.45. Klokken 20.50 meldte TV 2 at pressekonferansen i Stockholm var utsatt til klokken 21.10.

Et par minutter etter det tidspunktet ble det opplyst at pressekonferansene var ytterligere utsatt til klokken 21.30, men klokken 22.40 var de ennå ikke kommet i gang. Ifølge svenske Aftonbladet var det da uvisst når pressekonferansen i Stockholm kommer til å starte.

Et bevisst valg

På Bergen lufthavn Flesland møter BA østlendingene Herman Smith (55) og Roger Evensen (45), som forteller at de bevisst har valgt Norwegian.

– Det har jo rådet uvisshet hele uken, så vi turde ikke å sjanse på at det ville ordne seg i tide til vi skulle fly, forteller Smith.

De to østlendingene har vært på dagstur til Bergen i forbindelse med jobb.

– Vi har vært i Bergen i forbindelse med jobb, så vi tok morgenflyet fra Oslo og nå retur igjen i kveld. Arbeidsdagen er dermed lang nok som den er, uten at vi skulle ha styrt med kansellert fly og ombooking i tillegg, sier Smith.

– Bergen har vært fint i dag, men vi ønsker så klart å komme oss hjem igjen. Dermed ble valget om å fly med Norwegian lett, supplerer Evensen.