Fylte Stamneshallen til randen. - Vi må si oss fornøyd med det

Bodø og omegn Turn og Idrettslag fikk også vist seg fram.

Bodø og omegn Turn og Idrettslag fikk også vist seg fram. Foto:

Sandnessjøen idrettslag arrangerte denne helga kretsmesterskap i turn. Det ble en stor suksess.

DEL

(iSandnessjøen) Turnstevnet ble blåst i gang med et paradetog, som gikk fra parken, og opp mot Stamneshallen.

Over 800 deltakere var med i toget, der også Sandnes Skolekorps deltok, sammen med Helgeland paradekorps. I front gikk ledelsen i SIL, sammen med ordfører Bård Anders Langø, som flaggbærere.

Saken fortsetter under bildet.

Kretsstevnet i turn ble innledet med et tog fra parken til Stamneshallen.

Kretsstevnet i turn ble innledet med et tog fra parken til Stamneshallen. Foto:


Deltakerne var lag fra Bodø, Brønnøysund, Sandnessjøen, Leirfjord, Dønna, Storforshei, Rognan, Mosjøen, og Mo. Og de viste seg fra på best mulige måte.

Dønna Turn fikk også vise seg fram. Mens publikum gispet.

Dønna Turn fikk også vise seg fram. Mens publikum gispet. Foto:

– Turnlagene har god rekruttering, og viser at det er plass for alle. Enten du er 2 eller 79 år, sa hun.

Størst

Bodø var den desidert største klubben som kom reisende til Sandnessjøen. I showet hadde de blant annet valgt å ta med innslag fra filmen «Grease» fra 70-tallet, og fra Freddie Mercury fra gruppen Queen.

Bodø Turn hadde flest aktører, og ga et enestående flott show, basert både på filmen "Grease" og eddie Mercury i Queen.

Bodø Turn hadde flest aktører, og ga et enestående flott show, basert både på filmen "Grease" og eddie Mercury i Queen. Foto:

Fra Helgeland var det Dønna Turn, Sandnessjøen Turn, Leirfjord Turn, og Skjalg fra Brønnøysund som ledet an. Leirfjord er en nyoppstartet klubb, og har ikke fått øve like lenge som de andre deltakerne.

Skjalg Turn fra Brønnøysund var med på slutten av showet.

Skjalg Turn fra Brønnøysund var med på slutten av showet. Foto:

Det la imidlertid ingen demping på laget, som ga alt i sin opptreden. Søstrene Emily og Levie Forsland Larsen fra Sandnessjøen, var med her. Og de var på ingen måte skremt.

– Det er morsomt med turn.

– Er det ingenting som er skummelt?

– Nei, det er bare gøy, smilte de.

Emily Forsland Larsen får i første klasse ved Bjarnetjønna, og er med i Leirfjord Turn. Her er er de med i sitt aller første turnstevne.

Emily Forsland Larsen får i første klasse ved Bjarnetjønna, og er med i Leirfjord Turn. Her er er de med i sitt aller første turnstevne. Foto:

Første gang

Sandnessjøen Turn var for første gang arrangør av et kretsmesterstevne, og idrettslaget har jobbet over lang tid for å sikre at alt gikk som det skulle.

Sandnessjøen IL Turn hadde oppvisning til slutt i programmet.

Sandnessjøen IL Turn hadde oppvisning til slutt i programmet. Foto:


– Det har vi. Vi har jobbet mye, men enda da har vi hatt travle dager. Det har egentlig vært som et lite rotterace. Dagene har bare fløyet forbi, sier stevneleder Stein Ove Lorentzen.

Han får støtte av Bente Langseth, som sammen med Grete Bardal Sjøholt har kjempet for at turn skulle bli et av førstevalgene hos barn i Alstahaug kommune. Det var Bardal Sjøholt som opprettet turngruppen i 2010. Bente Langseth har vært med hele veien.

– Du vet, vanligvis så er jeg jo oppe på gulvet der. Sammen med turnerne. I år har jeg vært nede på stevnekontoret, men jeg måtte snike meg opp mens SIL hadde sin oppvisning. Og jeg felte mer enn en tåre, smiler den engasjerte treneren.

Fornøyd

Stevneleder Stein Ove Lorentzen er svært fornøyd med dagen, mine innrømmer at idrettslaget ble tatt litt på senga.

– Vi har forberedt oss godt. Veldig godt. Men vi hadde ikke ventet at det skulle komme så mye folk inn i hallen som det gjorde. Det var helt utrolig. Denne og andre erfaringer vil vi ta med oss videre. I kveld gjenstår en felles middag. Buffet med taco for 809 gjester.– Har dere lyst til å arrangere et slikt stevne igjen?

– Det er for tidlig å si, så tidelig i prosessen. Men jeg ser ikke på det som en umulighet, smiler en fornøyd stevneleder Stein Ove Lorentzen.

Fantastisk

Fornøyd var også ordfører Bård Anders Langø.

– Dette har vært en helt fantastisk dag. Jeg må takke dere alle sammen. Dette har vært flott, smilte han.

Ordfører Bård Anders Langø skrøt uhemmet av arrangementet, og ga en blomst til stevneleder, og leder av SIL Turn, Stein Ove Lorentzen.

Ordfører Bård Anders Langø skrøt uhemmet av arrangementet, og ga en blomst til stevneleder, og leder av SIL Turn, Stein Ove Lorentzen.


Artikkeltags