Gå til sidens hovedinnhold

Sommerjobb med flytevest

Artikkelen er over 4 år gammel

Se hva Kristian og Richard skal gjøre fram til skolestart.

Det bjeffes hjertelig fra dekket på en svensk seilbåt mens den legger til kai ved gjestebrygga i Sandnessjøen, men den vesle skipshunden lager ikke spetakkel forgjeves. Den blir nemlig tatt vel imot med et stort smil og åpne armer som tilhører havnevert Kristian Alfon Værnes (19), som for øvrig er forskriftsmessig utrustet med både refleksvest med skriften "Havnevert" på ryggen, i tillegg til flytevest fordi jobben han har for det meste foregår nær sjøen. Sammen med Richard Dalberg Andresen (18) begynte han i sommerjobben som havnevert mandag denne uka og sammen skal de to guttene ta imot båtfolket helt fram til skolestart i august.

– Vi møter båtfolket med hyggelig service og informerer dem blant annet om hva byen har å by på, forteller Richard.

Sjelden ordning

Det er andre året på rad at ordningen med havneverter gjennomføres i sommersesongen i Sandnessjøen. Det er Alstahaug næringsforening som har tatt initiativet, og det er også næringsforeningen som er havnevertenes arbeidsgivere, mens den finansieres delvis av næringsforeningen og delvis av lokale sponsorer. Leder i Alstahaug næringsforening, Sverre Andresen sier til Helgelendingen at det er få havner mellom Bergen og Lofoten som har havneverter, men at dette er noe man har valgt å satse på i Sandnessjøen, fordi tilbakemeldingene fra fjoråret har vært positive.

– Nå gleder vi oss bare til Artic Race, da blir det fullt på parkeringsplassen her nede, sier Andresen som er sikker på at mange besøkende også tar sjøveien.

Mange besøkende

For det er i Karivika arrangementet i forbindelse med Artic race skal være, og det er også her Kristian og Richard har sin arbeidsplass ved gjestebrygga.

– Men det er et pluss å få jobbe med folk, synes Kristian.

– Og båtfolket er veldig hyggelige, tilføyer Richard som også hadde sommerjobb her i fjor. Richard forteller videre at i perioden rundt Trænafestivalen og Rootsfestivalen er den mest hektiske tiden og at mange av dem som kommer til gjestehavna kommer langveis fra.

– Det er mye seilbåter fra Frankrike, Tyskland og også fra England, mens de lokale ofte har motorbåter.

Kommentarer til denne saken