Gå til sidens hovedinnhold

Aune Sand ga kunst for 300.000 til sykehjemmet. – Overveldende, sier ordfører

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag dukket Aune Sand opp på sykehjemmet i Sandnessjøen. Ingen var klar over at han skulle komme. Med seg hadde han malerier og kunst for 300.000 kroner.

Det er en overveldet ordfører Bård Anders Langø som forteller om hendelsen på sykehjemmet torsdag formiddag.

– Jeg fikk beskjed om dette  onsdag kveld. Ingen skulle vite noe. Han ønsket ikke noe presse til stede. Han ønsket bare å gi en gave til sykehjemmet, forteller Bård Anders Langø, som var til stede sammen med sjef for Kulturbadet, Odd Arnold Skogsholm.

Rørt

Langø legger ikke skjul på at han aldri har opplevd maken til gjestmildhet.

– Dette må være noe av det mest fantastiske som jeg har fått være med på. Vi så han komme med to bilder, og vi tenkte da umiddelbart at vi skulle få velge ett av dem. Men vi fikk begge, og enda flere enn det. Det var mange bilder. Jeg har aldri opplevd noe så unikt som dette, sier Langø.

Han innrømmer at han ble rørt. Nå skal gavene registreres, og forsikringen skal kontaktes.

– Aune Sand oppga som grunn til gaven at deres mormor hadde bedt dem om å sette pris på dem som står på, og tar vare på våre eldre. 365 dager i året, 24 timer i døgnet. Så la han til at dette er noe de gjør enkelte steder de er på besøk, og i dag var det Sandnessjøen, smiler Bård Anders Langø.

- En glede

Aune Sand forklarer til Helgelendingen at de ga bildene til sykehjemmet med den største glede.

– Vi ga de fineste bildene fra Vebjørn og fra Marianne. Vi får den største gleden når vi kan gi gaver til alle de heltene som jobber for de eldre, og til de som bor der. Mormor var for meg og Vebjørn en viktig skikkelse da vi vokste opp. Hun leste fra bibelen hver dag, og sa til oss at vi ikke bare måtte tenke på oss selv. Vi måtte gjøre så godt vi kunne for å hjelpe andre. Det er når vi løfter sammen, at vi løfter best, sa mormor, forteller Aune Sand.

Han forklarer videre at familien har en dyp respekt for alle som jobber i helsevesenet.

– Vi ønsker å takke dem alle sammen på vår måte. Kunst, når den er på sitt beste, kan gi ro og skape glede. Den kan også skape undring, nysgjerrighet og ettertanke. Vi føler at vi har gitt så lite i forhold til hva personalet gir hver dag i form av kjærlighet og varme. På de vanskelige dagene er de der, og holder de eldre i hånden. Derfor føles det veldig viktig og godt for oss å få gi litt tilbake, sier Aune Sand.

Kommentarer til denne saken