800 spillere fordelt på 91 lag - Hvem når finalen?

Henrik Solheim og SIL kjempet godt mot Gruben. Kampen endte 2-4.

Henrik Solheim og SIL kjempet godt mot Gruben. Kampen endte 2-4. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I 34 år har Sandnessjøen idrettslag arrangert Stamnes Diadora Cup. I år er intet unntak, og åtte hundre spillere kjemper denne helga om heder og ære.

DEL

Stamnes Diadora Cup er en av Helgelands mest populære turneringer, men også en av de største. SIL hadde selv mange lag påmeldt, og for jentene på SIL sitt 17/19 lag, var det ekstra spennende.

– Vi har vunnet to kamper, og tapt to. Den kampen som nå pågår, avgjør om vi må spille sluttspill eller om vi går direkte til finalen, fortalte Lena Lie Andersen, Emilie Stokka, Karen Barth-Heyerdahl, Mia Theting og Sandra Åsvang.

Lena Lie Andersen (f.v.), Emilie Stokka, Karen Barth-Heyerdahl, Mia Theting og Sandra Åsvang spiller på SIL 17/19, og håper på å nå finalen. - Vi skal satse alt, smilte de.

Lena Lie Andersen (f.v.), Emilie Stokka, Karen Barth-Heyerdahl, Mia Theting og Sandra Åsvang spiller på SIL 17/19, og håper på å nå finalen. - Vi skal satse alt, smilte de. Foto:

Jentene fulgte derfor ekstra med på kampen mellom Gruben og Halsøy IL, og jublet for hvert mål som Gruben fikk inn. Kampen gikk imidlertid ikke helt slik de hadde håpet, slik at de kom seg direkte til finalen.

– Kampen ble uavgjort 2-2, så det betyr at vi må spille en kamp til for å komme til finalen. Men det skal vi klare. Vi satser alt, smilte jentene.

Solid påmelding

91 lag var påmeldt til årets Stamnes Diadora Cup. Det er ikke rekord, men likevel en solid påmelding av lag fra Mo i nord, til Namsos i sør. Allerede lørdag ettermiddag var det scoret 810 mål så langt i turneringen.

– Vi har nok hatt 110 lag på det meste, mens så gikk dette tallet noe ned. Årsaken var nok at Rana fikk seg en ny hall, og lagene i Brønnøysund søkte litt sørover, for å få nye kampmotstandere. I år er de tilbake, og det synes vi er veldig hyggelig. Det er en stund siden vi har hatt et så solid tall som 91 lag, sier turneringsleder Monica Mentzoni.

Her spiller Gruben IL mot Halsøy IL. Kampen endte 2-2.

Her spiller Gruben IL mot Halsøy IL. Kampen endte 2-2. Foto:

Med 800 spillere, som også har med trenere og foreldre, så samles det over 1000 mennesker i Helgelandshallen denne helga.

– De som har med flest lag er nok Mo, som har med lag fra Gruben, Rana, Selfors og Vågan. Som arrangørklubb har SIL også med mange lag. I tillegg kom det lag fra Herøy, Dønna, Leirfjord, Mosjøen, Nesna, Vevelstad, Lovund, Namsos og Brønnøysund. Vi har heldigvis så mye erfaring med å arrangere turneringer, så det meste er ren rutine. Men jeg skal ikke legge skjul på at det krever mye jobb, og da spesielt i forkant av turneringen.

Lønnsomt

Mentzoni vil skryte av Rema 1000 Lyngåsen, som er en viktig samarbeidspartner for SIL.

– Det er de som tar imot alle bestillingene våre, og som hjelper oss når vi har behov for det. De gjør en fabelaktig jobb.

Monica Mentzoni er veteran i SIL, og har i mange år vært turneringsleder for Stamnes Diadora Cup. - Det er mye logistikk, men også mye rutine, sier hun.

Monica Mentzoni er veteran i SIL, og har i mange år vært turneringsleder for Stamnes Diadora Cup. - Det er mye logistikk, men også mye rutine, sier hun. Foto:

SIL er ambassadør for Eat Move Sleep, og har full fokus på rett ernæring. Dette er nå også implementert for Stamnes Diadora Cup.

– Hos oss får man ikke kjøpe sjokolade og brus. Vi tilbyr grove vafler, smoothies, yoghurt og Litago. Vi serverer også frokost, middag og kvelds til de som overnatter, og her har vi servert kyllingwok, grove bagetter og banan. Til frokost er det dekket opp som en vanlig frokostbord. Dette har blitt veldig godt mottatt.

Stamnes Cup er en av de store inntektskildene til SIL. Det legger hun ikke skjul på.

– Den er nok en av de turneringene som er mest lønnsom. Vi hadde neppe arrangert den om vi hadde gått med tap, smiler hun.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags