- Vi har så veldig lyst til å reise på turnering vi også

Dream Team er et lag hos Sandnessjøen Idrettslag, for spillere med en funkjsonsutfordring. Laget har 19 spillere, og nå vil de så gjerne på turnering, noe som koster veldig mye grunnet apparatet de må ha med seg. Derfor har de startet en Spleis, der folk kan støtte dem.

Dream Team er et lag hos Sandnessjøen Idrettslag, for spillere med en funkjsonsutfordring. Laget har 19 spillere, og nå vil de så gjerne på turnering, noe som koster veldig mye grunnet apparatet de må ha med seg. Derfor har de startet en Spleis, der folk kan støtte dem. Foto:

Hjertesukket kommer fra fotballmamma Marit Brandsnes Pedersen. Sommeren 2016 drømte hun om at sønnen Erlend som har Downs syndrom, skulle få et fotballag å spille på. Det fikk han. Nå vil laget så veldig gjerne på turnering.

DEL

Det har gått halvannet år siden Marit Brandsnes Pedersen, gikk ut i avisen og sa at sønnen Erlend, som er født med Down Syndrom, ikke hadde noe tilbud. Mens kameratene dro på fotballtrening, så ble han stående igjen å trene på straffespark.

Avisartikkelen traff en nerve hos ledelsen i SIL, og sammen tok de tak, for å lage Dream Team, som er et lag for barn/ ungdom/ voksne med en funksjonsutfordring.

Vennskapskamp

På den første treningen var spenningen stor. Kom det nok spillere til at man kunne lag. Men det gjorde det. Siden den gang har Dream Team hatt vennskapskamper i Sandnessjøen mot Halsøy, mens Dream Team har reist motsatt vei. Det er mødrene Marit Brandsnes Pedersen og Randi Andersen som har stått i spissen for organiseringen.

- Men så har det seg slik at laget har veldig lyst til å reise på turnering i Verdal i februar 2019. Det høres veldig rutine ut, men for oss er det ikke det. Dream Teamkrever mer av alt, flere trenere, flere assistent-trenere, aktive ledsagere, ressurspersoner. I det hele tatt et større støtteapparat og mer tilrettelegging. Både på treninger, men ikke minst på reise. Det må tilrettelegges slik at absolutt alle kan være med. Slik at alle får en god og trygg opplevelse. Det koster og krever en god del mer å drifte et slikt lag enn et lag med funksjonsfriske personer, sier de.

Spleis

Nå har de startet en spleis i håp om at Dream Team med sine 19 spillere, får reise på turnering til Verdal neste år. Målet er satt til 50.000, og til nå har det kommet inn 15.200 kroner.

- Man må ikke gi så mye. Alle monner drar, smiler de.

Her finner du Dream Teams spleis

Drømmelaget skrev historie

- Jeg hadde aldri turt å tro på at Dream Team skulle nå så langt.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags