- Jeg hadde aldri turt å tro på at Dream Team skulle nå så langt. Det vi ønsket var at Erlend skulle få dra på fotballtrening, slik som alle andre ungdommer

Dream Team la ikke skjul på at de satte pris på seieren. Med 5.000 kroner fra Amfelia og Oskar er de enda et steg nærmere å dra på turnering til Trøndelag.

Dream Team la ikke skjul på at de satte pris på seieren. Med 5.000 kroner fra Amfelia og Oskar er de enda et steg nærmere å dra på turnering til Trøndelag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier ildsjel og mamma Marit Pedersen. Lørdag gikk nemlig "Dream Team" av med seieren i kampen om Amelie og Oskarprisen til Amfi. - Nå er vi ett steg nærmere turnering i Trøndelag, smilte hun.

DEL

Det var Helgelendingen som skrev om saken for første gang. Sommeren 2016 tok Marit Pedersen initiativet for å skape et tilbud for utviklingshemmede i Alstahaug kommune. Sønnen Erlend har Down Syndrom, og hans høyeste ønske var å kunne dra på fotballtrening. Slik som alle andre ungdommer. Men i Alstahaug var det ikke tilbud for denne gruppen. SIL og da nyansatte daglig leder William Fournaros tok utfordringen på strak arm, og samme høst ble "Dream Team" en realitet.

Siden da har det gått slag i slag. Med kamper på Stamnes Arena. Treningskamper i vennskapsbyen Mosjøen, samt turneringer i Trøndelag. En helt ny verden har åpnet seg for spillerne på Dream Team, som nå har fått tilbudet de har lengtet etter.

Jublet

Lørdag sto de som en av fem nominerte i Hald i konkurrransen om å vinne Amfelia og Oskarprisen som blir utdelt av Amfi Skansen kjøpesenter. Amfi ønsker å gi tilbake til nærmiljøet, og støtte opp under arbeidet med å skape gode opplevelser for barn og unge.

Det var ordfører Bård Anders Langø som utpekte vinnerene, og med over 2.000 stemmer gikk Dream Team av med seieren. Til stor jubel blant spillerne.

- Dette e så hæææærlig, slo Marius Zahl fast, mens han jublet sammen med sine medspillere.

Ildsjelen Marit Pedersen la ikke skjul på takknemligheten til de som hadde stemt laget fram til seier, og for at de ble stående som vinnere av 5.000 kroner.

- Dette kommer veldig godt med. Vi ønsker å dra på turnering, men det koster penger. Dette vil komme veldig godt med for laget, smilte hun.

Drivkraft

Til Helgelendingen sier Pedersen at det på mange måter er uvirkelig å se hvor langt de har kommet på to år.

- Jeg hadde aldri turt å tro på at Dream Team skulle nå så langt. Det vi ønsket var at Erlend skulle få dra på fotballtrening, slik som alle andre ungdommer. Det føles litt uvirkelig at vi nå også snakker om å delta på turneringer smiler hun.

Det er mødrene Marit Pedersen og Randi Andersen som sammen med SIL har vært drivkraften bak Dream Team. Et lag som i dag har 18 faste spillere.

- Men nå skulle vi ønsket at det ble startet flere lag. Det er helt klart et behov for det, smiler Pedersen.

Artikkeltags