Korps fylte 40 år: – Det er så bra at voksne mennesker ønsker å spille i korps. Det er ingen selvfølge

Drillerne fra Sandnes skolekorps, viste i tillegg til sine drillkunnskaper, masse dans

Drillerne fra Sandnes skolekorps, viste i tillegg til sine drillkunnskaper, masse dans Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kveld feiret Sandnes skolekorps at de har blitt 40 år med jubileumskonsert i Kulturbadet. – Jeg er så glad for at vi bor i en kommune som ser verdien av korps, sa Tove Skjevelnes fra scenen.

DEL

Sandnes skolekorps så dagens lys 21. februar 1978. Olav Kristoffersen har vært med fra starten, og var tydelig rørt da han sto fortalte historien om hvordan de ble til.

– Vi fikk pengegaver, og så lånte vi 50.000 kroner. Slik var det vi fikk anledning til å kjøpe instrumenter, uniformer og reise på korpsstevner. Og så solgte vi mange lodd og holdt mange loppemarkeder, sa han.

Olav Kristoffersen har vært med i Sandnes skolekorps siden starten. Han var tydelig rørt på scenen.

Olav Kristoffersen har vært med i Sandnes skolekorps siden starten. Han var tydelig rørt på scenen. Foto:

At Sandnes skolekorps nå fyller 40 år er ingen selvfølge. For å gi et slikt tilbud, har korpset vært avhengig av ildsjeler og kommunale politikere.

– Jeg er glad for at vi har politikere som ser verdien av å ha korps i kommunen. Jeg er også glad for at vi har så mange voksne som ønsker å spille i korps. Det er ingen selvfølge. Vi kan takke Hilde (Skjevelnes Henriksen, journ.anm.) som i alle år har stått på for å holde korpset i live. Korps er viktig. For meg blir et 17-maitog uten korps, som en julaften uten juletre, sa Tove Skjevelnes.

Sang og marsj

På scenen fikk publikum oppleve hele Sandnes skolekorps. Dette inkluderte drillerne, men også inviterte gjester fikk være med. Sammen med det nyopprettede koret Alsta Vocali og Helgeland Paradekorps ga de publikum en enestående opplevelse.

Hilde Skjevelnes Henriksen er ildsjel og primus motor bak Sandnes Skolekorps. I tillegg spiller hun fløyte og er dirigent.

Hilde Skjevelnes Henriksen er ildsjel og primus motor bak Sandnes Skolekorps. I tillegg spiller hun fløyte og er dirigent. Foto:

Drillerne i Sandnes skolekorps fikk vise seg fram på søndag.

Drillerne i Sandnes skolekorps fikk vise seg fram på søndag. Foto:

Kjente og kjære sanger og marsjer i mange ulike drakter kom på løpende bånd.

«Guttene kommer», «Flåklypa» og «brudemarsj» var bare noen av de få musikalske innslagene, godt akkompagnert av drillerne. Hilde Skjevelnes Henriksen og Tove Skjevelnes bandt det hele sammen gjennom små anekdoter og historier.

– Pappa Erling Skjevelnes har alltid hatt unger i korpset. Ikke engang da vi ble voksne slapp han unna. Han har hele tiden hjulpet til med instrumentene eller teknikken. Vi bruker å si det slik: – Vi ringer, du springer, smilte Tove Skvelnes muntert, før hun sammen med søster, far og barn spilte sammen som tre generasjoner fra scenen.

Tre generasjoner av familien Skjevelnes sto på scenen søndag.

Tre generasjoner av familien Skjevelnes sto på scenen søndag. Foto:

Drillerne underholdt også med dans på scenen. Her er det Randi Dalamo Hanssen som hopper høyt.

Drillerne underholdt også med dans på scenen. Her er det Randi Dalamo Hanssen som hopper høyt. Foto:

Ildsjeler

Kultursjef Odd Arnold Skogsholm takket korpset for at de ville dele jubileumskonserten fra scenen i Kulturbadet.

– Dette har vært helt fantastisk. Det står respekt bak arbeidet som dere som ildsjeler har lagt ned, og den gleden dere har spredt. Og det som er så flott med korps, er at alle er like viktige, sa Skogsholm.

Hilde Skjevelnes Henriksen blr overrasket på scenen av sine medmusikanter, som kom hoppende inn i røde tyllskjørt og englevinger.

Hilde Skjevelnes Henriksen blr overrasket på scenen av sine medmusikanter, som kom hoppende inn i røde tyllskjørt og englevinger. Foto:

Artikkeltags