Samler ungdom og næringsliv på jobbmesse: – Vi vil ha ungdommen tilbake til Mosjøen

Fjorårets: I fjor var det over 1.000 besøkende, og 39 bedrifter på jobbmessa i Mosjøhallen.

Fjorårets: I fjor var det over 1.000 besøkende, og 39 bedrifter på jobbmessa i Mosjøhallen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag 17. januar er det igjen klart for å samle ungdom og næringsliv. Da inviterer Nav Mosjøen i samarbeid med Mosjøen videregående skole til jobbmesse i Mosjøhallen.

DEL

– Vi tenker dette er en fantastisk møteplass for både ungdom og næringslivet. Vi vil gjerne ha ungdommene våre tilbake, og da er det viktig at vi markedsfører det arbeidslivet vi har å by på, sier Else Bjørkås Lilleng, avdelingsleder Nav Mosjøen.

Torsdag 17. januar fra klokken 12.30 til klokken 15.00 vil det være liv og røre i Mosjøhallen, men bedriftene kan komme innom allerede klokken 07.00 for å rigge opp standen sin. Før start vil også noen av bedriftene dra for snakke å med klassene på Mosjøen videregående skole avdeling Kippermoen.

– Dette er en flott måte for arbeidsgiverne å få profilert seg overfor både ungdommen og resten av arbeidslivet. Jeg tror det er veldig mange bedrifter som ungdommene ikke vet eksisterer, sier Lilleng.

For alle

Jobbmessa er åpen for alle som ønsker å komme innom. Alle 10.-klassene i Vefsn, Grane og Hattfjelldal er invitert, og alle elevene på videregående skole. Nav Mosjøen inviterer også de jobbsøkende og fremmedspråklige de har i sine systemer.

– Vi er så heldig at Fru Haugans hotel, Helgeland Sparebank og Helgeland Kraft har meldt seg til å dekke busstransport for elevene i Grane og Hattfjelldal. Det synes vi er kjempebra, sier Lilleng.

Bredt utvalg

I fjor var det over 1.000 besøkende, og 42 påmeldte bedrifter, hvor 39 av dem møtte opp i Mosjøhallen. Per i dag er det allerede 34 påmeldte bedrifter til jobbmessa. De kommer fra både Vefsn og Grane, og Lilleng håper det kommer noen fra Hattfjelldal også.

– Vi inviterer næringslivet bredt, og ønsker å få med så mange bransjer som mulig. Bedriftene har vært veldig flinke til å profilere seg opp gjennom årene, og det har vært utrolig artig. Flere har forskjellige aktiviteter, quiz og utlodding av premier, sier hun.

Det ligger mye jobb bak for å få arrangert en jobbmesse, og Nav Mosjøen dekker alle utgifter med å leie Mosjøhallen.

– Det er derfor gratis for bedriftene å ha stand. Vi ønsker å toppe jobbmessa i år, og håper det er noen bedrifter nå i siste innspurt som melder seg på, sier Lilleng.

Trenger ungdomspåfyll

Målet med jobbmessa er å presentere utdanningene som finnes i området, og arbeidslivet for ungdommene. Lilleng forteller at helsesektoren, pleie og omsorg er områder som har et skrikende behov for folk hele tiden.

– Det vil nok bli mere etter hvert som eldrebølgen slår inn over oss. Vi vet at vi ikke har så høy befolkningsvekst, og at det blir flere eldre. Vi trenger derfor å få fylt på med ungdom. Det er veldig bra at de reiser bort noen år for å gå skole, og at de deretter kommer hjem fordi de vet litt om hva som er her av jobbmuligheter, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken