Hopper over Helgeland

På reise: Statsråd Ketil Solvik-Olsen 	Foto: Rune Pedersen

På reise: Statsråd Ketil Solvik-Olsen Foto: Rune Pedersen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Samferdselsministeren skal reise langs kysten av store deler av Norge.

21. juni starter statsrådens reise fra Oslo. Herfra reiser han med ulike typer båter langs kysten av Norge. Derimot er det en del av ruten han ikke bruker båt. Strekningen Trondheim–Svolvær via Bodø, bruker statsråden fly. Det vil si at han kun kommer til å se Helgeland, og flere andre områder fra luften.

– Vi har fått mange tips og ønsker om besøk, men på en uke er det ikke mulig å få sett alt, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding fra regjeringen.

– Havet og kysten skaper store verdier, og har aldri vært viktigere for Norge. Vi har fått mange tips om hva vi bør se, og gleder oss til å møte kystfolk og få nyttige innspill i arbeidet med ny Nasjonal transportplan, fortsetter han. Turen starter med pressekonferanse ombord på Christian Radich i Oslo tirsdag morgen. Transportmidlene som skal brukes er blant annet passasjerferje, fraktefartøy, Hurtigruten, losbåt, veteranbåt, hurtigbåt og havnebåt. Ulike oppdrag, åpninger og sankthansfeiring er noe av det som venter statsråden. Før ankomsten i Kirkenes skal han ha besøkt blant annet Horten, Borg havn, Brevik, Kragerø, Kristiansand, Knarvik, Fedje, Florø, Ålesund, Trondheim, Svolvær, Narvik, Tromsø, Berlevåg, Vadsø og Vardø.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken