- Avdøde hadde propper i ørene

Artikkelen er over 4 år gammel

- Alt tyder på at dette er en ulykke.

DEL

Det sier etterforskningsleder Rune Berg ved Fauske lensmannskontor.

Politiet i Salten fikk melding klokken 16.40 onsdag ettermiddag om at en mann hadde blitt påkjørt av toget ved Fauske jernbanestasjon.

Propper i ørene

Berg forteller at politiet nå jobber med å danne seg et bilde av hva som har skjedd.

- Ifølge de opplysningene vi har fått av vitner på stedet, er vedkommende observert med propper i ørene og hadde oppmerksomheten sin mot mobiltelefonen da han skulle gå over jernbaneskinnene, sier Berg.

Ifølge etterforskningslederen var kriseteam fra Fauske kommune raskt på stedet etter ulykken, og alle pårørende er varslet om ulykken.

Det var en 24 år gammel mann fra Helgeland som ble drept.

Fikk gjort undersøkelser

Det er lensmannskontoret på Fauske som har ansvaret for etterforskningen.

- Vi fikk gjort mye i går og avhørt de vitnene som var på stedet. Vi gjorde en del tekniske undersøkelser og gjennomførte en rekonstruksjon der vitner fikk vist hva de hadde observert, sier han.

- Etterforskningen kommer ikke til å ta så lang tid, og normalt sett skal rettsmedisinsk gjennomføre en obduksjon, men det er ikke klart ennå. Vi regner med at etterforskningen vil ta tre uker, kanskje en måned, sier Berg.

- Politiets oppgave

- NSB opplever en slik ulykke som en belastning, både for ansatte og passasjerer, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Utover dette ønsker han ikke å uttale seg.

- Det er politiets oppgave å finne årsaken til ulykken, sier han.

Ivaretar personalet

Som følge av dødsulykken på Fauske ble flere tog innstilt.

- Dette påvirket togene som gikk fra Bodø til Rognan, samt regiontogene mellom Fauske og Bodø, sier pressevakt Gina Scholz i NSB.

Ifølge Scholz gikk det noen timer før togene igjen var i rute.

- Linjene ble stengt fra klokken 16.50, og åpnet igjen klokken 19.15. Men vi fikk løst det med nok materiell på begge sider. Vi kjørte med tog så langt vi kunne, før passasjerene ble fraktet videre med buss gjennom den stengte strekningen.

Etter ulykken har de ansatte i NSB fått tilpasset oppfølging.

- Vi har faste rutiner med å ivareta personalet når slike hendelser skjer. Det er viktig at alle får tilbud om oppfølging, sier Scholz.

Statens havarikommisjon

- Vi ønsker ikke å uttale oss om saken før vi har fått rapport fra politiet og vår egen uhellskommisjon som skal etterforske saken, sier pressekontakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket.

Onsdag ettermiddag døde en 24 år gammel mann da han ble påkjørt av toget på jernbanestasjonen på Fauske.

- Nordgående og sørgående tog inn til jernbanestasjonen på Fauske kommer bare med et par minutters mellomrom på det tidspunktet ulykken skjedde. Hvem har ansvaret for at sikkerheten blir ivaretatt på planovergangen, og har alle rutinene blitt fulgt?

- Det kan jeg ikke si noe om. Jeg vil anta at man sjekker at rutinene er fulgt, og at det vil stå i rapporten som kommer. I tillegg skal også Statens havarikommisjon undersøke ulykken, sier Aagesen til Avisa Nordland.

Artikkeltags