Sabrina (17) vil formidle følelser med kunst

Sabrina Skogsaas Larssen maler følelser. For seg selv og andre.

DEL

– Jeg maler fordi det er en måte for meg å få følelsene ned på et ark. Pluss at jeg liker det, sier Sabrina Skogsaas Larssen – aktuell med kunstutstilling på Kulturverkstedet i Mosjøen.

Politisk

Sabrina er ivrig på instragramkontoen nordic_arts_by_sabrina. Der legger hun ut – og selger – bilder. Et fingermalt bilde skiftet eier på under halvtimen.

– Hva bruker du pengene på?

– Jeg setter dem i banken.

SKISSE: Sabrina tegner ei skisse på det som skal bli et maleri.

SKISSE: Sabrina tegner ei skisse på det som skal bli et maleri. Foto:

Nylig deltok Sabrina på Inktober 2020. Deltakerne fikk ei utfordring hver dag, og tanken var å lage noe i blekk. «Disgusting» førte til et portrett av Donald Trump. «Fake smile» er et annet bilde som har fått mange likes. «Your way to make art is really unique» skriver en, mens en annen kvitterer med «Brilliant idea».

– Hvilke kunstnere inspirerer deg?

– Bob Ross og Theo Banoth.

Følelser

Sabrina liker å prøve nye metoder, teknikker og uttrykksformer. Akryl, pastell, pointillism. Hun tegner, maler – og strikker.

– Hva liker du best?

– Å male.

Motivene er inspirert av andre kunstneres arbeid, og egne opplevelser. Spesielt bildene som framstiller dype mørke sinnsstemninger gir inntrykk. Sabrina er åpen om at hun har Asperger syndrom og at livet ikke alltid er like lett. Hun fordyper seg gjerne i kunsten. Det er også noe hun drømmer om å drive med i framtida.

– Hva vi du med bildene dine?

– Kanskje at de som ser bildene skal føle det samme som jeg følte mens jeg malte dem.

Møtte Dronningen

Sabrina har stilt ut under Galleria to ganger. I 2019 fikk hun hilse på H.M. Dronning Sonja på Mjaavatnbrygga. Besøket var godt planlagt, noe som inkluderte et møte med livvakten dagen i forveien.

– Hva pratet du med Dronningen om?

– Vi pratet litt om Japan. Hun har et barnebarn som liker å male, forteller Sabrina – som overrakte den kunstinteresserte dronningen et fargerikt bilde.

Interesse

Ei tegning av en tiger, med ni lag pleksiglass, er et bilde som har vakt stor oppmerksomhet, både på Kulturverkstedet og på nett – med 3.200 visninger så langt. Når utstillingen er over 5. desember, sendes bildet til Stavanger. Pappa Stian Larssen røper at kjøperen betalte 500 kroner mer enn utsalgsprisen. Sabrina synes det er helt ok å kvitte seg med bildene.

EFFEKTFULL: Bak ni lag med plexiglass gjemmer det seg en tiger.

EFFEKTFULL: Bak ni lag med plexiglass gjemmer det seg en tiger. Foto:

– Jeg blir glad i dem i starten, men så glemmer jeg litt av dem, sier hun.

– Jeg synes det er litt vanskelig, innrømmer Stian.

– Spesielt det tigerbildet.

https://www.instagram.com/nordic_arts_by_sabrina/?hl=nb

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken