Russen satte nye rekorder

Godt resultat: Geir Ringvold og Sofie Drag i front for aksjonen i Mosjøen.

Godt resultat: Geir Ringvold og Sofie Drag i front for aksjonen i Mosjøen.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Russen i Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund satte nye rekorder i torsdagens innsamlingsaksjon. b
Russen i Mosjøen kan sende 92 270 kroner til Kreftforeningen, russen i Sandnessjøen kan sende 80 706 og russen i Brønnøysund 69 000 kroner. Russen på Mo samlet inn 103 563 kroner, også det ny rekord.
– Det er bare å ta av seg hatten for engasjementet til ungdommene på Helgeland, sier Daggi Steffensen i Kreftforeningen.
Pengene fra årets aksjon skal gå til forsking på personlig tilpasset kreftbehandling.

- Vi trenger mer kunnskap om genfeilene som fører til kreft, slik at vi kan gi riktig behandling til riktig person. Dagens kreftbehandling tar utgangspunkt i hvor i kroppen svulsten er. I fremtiden vil genene i svulsten være bestemmende for hvilken behandling som gis, skriver kreftforeningen i en pressemelding om årets aksjon.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er på mange måter hele Norges dugnad i kampen mot kreft.  Årets innsamlingsmål er 35 millioner kroner.  Det er det tiende året den gjennomføres som en ren bøsseaksjon. Over 20 000 bøssebærere vil være i sving i uke 10 og 11, og majoriteten av disse er russ.

- Vi syns det er flott at russen i år igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Randi Børresen.

Artikkeltags