For første gang arrangerer russen «konseptslippfest» for ungdommen: – Vi har lagt mye tid i dette

Spente: Russegruppene har store forventninger til Mosjøens første konseptslippfest.
Øverst f.v. Tobias Marthinsen, Elias Hemsett, Jarle Steffenrem og Oscar Kapskarmo. 
F.v. Jøran Haugen, Kristoffer Knutsen, Eirik Mortensen og Max Garcia. 
F.v. Håkon Greva Peter Becskei, Andreas Stensland, Magnus Otervik og Jørgen Ruderaas. 
Foran f.v. Tor-Håkon Håpnes, Sindre Øyen og Fredrik Fjellstad.

Spente: Russegruppene har store forventninger til Mosjøens første konseptslippfest. Øverst f.v. Tobias Marthinsen, Elias Hemsett, Jarle Steffenrem og Oscar Kapskarmo. F.v. Jøran Haugen, Kristoffer Knutsen, Eirik Mortensen og Max Garcia. F.v. Håkon Greva Peter Becskei, Andreas Stensland, Magnus Otervik og Jørgen Ruderaas. Foran f.v. Tor-Håkon Håpnes, Sindre Øyen og Fredrik Fjellstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To russegrupper har gått sammen for å arrangere «konseptslippfest» for ungdom over 16 år. Lørdag 23. mars braker det løs med artister, god stemning og kalas i foajeen ved Mosjøhallen.

DEL

– Dette er det første konseptslippet i Mosjøen, og på Helgeland, sier de stolte russeguttene.

De to russegruppene, med dekknavnene Hakkeloven 2019 og Monarkiet 2019 har hver sin russebuss, og da er det vanlig å komme opp med et dekknavn. Dekknavnet slippes lenge før russetiden, og er for å vise at man er medlem av et bestemt kjøretøy. Konsept er det de som er sammen på bussen velger skal være «temaet» for kjøretøyet og gruppa under russetiden. Det er vanlig at konseptnavnet blir avslørt under en «konseptslippfest», og er det navnet som skal brukes under russetiden.

– Det er mest vanlig i sør, men vi har valgt å gjøre litt mer ut av russetiden enn det tidligere Mosjøruss har gjort, sier Tor-Håkon Håpnes.

Inviterer ungdommen

Russegjengen ønsker å involvere ungdommen mer i russetiden, samtidig som de vil gjøre noe som er bra for de mindreårige i Mosjøen og omegn. Derfor har de valgt å lage et alkoholfritt arrangement hvor de over 16 år kan være med på festen.

– Det er ikke akkurat så veldig mange fester eller konserter her i Mosjøen for ungdom. Det er nok derfor det blir mange hjemmefester, og mye trøbbel blant unge. Dette vil gi mer muligheter for dem, sier Peter Becskei.

Kjente artister

Festen skal holdes i foajeen ved Mosjøhallen, og har plass til over 300 ungdommer. Russegutta har også fått to kjente russeartister, Öresus og Soppgirobygget, til Mosjøen som skal holde konserten.

– Vi hadde lyst til å gjøre det litt mer spesielt enn å bare høre musikken gjennom Spotify. Vi får fysisk se dem, og invitere ungdommen til å være med på opplevelsen, sier Sindre Øyen.

Høy kostnad

De to russegruppene har satset stort på sitt konseptslipp, og må ut med rundt 60.000 kroner for å arrangere festen. De har leid inn lyd og lys, og skal lage scene til artistene. Russegutta skal også ha et opplegg rundt lanseringen av de nye russenavnene, men er ennå i planleggingsfasen til hva slags action de skal finne på.

– Det er et ansvar vi tar på oss for å gjøre noe kult for ungdommen, og ikke for å tjene penger. Vi har regnet på hvor mye som kan forventes å tjene på billettsalg for å gjøre at festen blir så bra som mulig, sier Andreas Stensland.

Fotspor

Skulle ikke billettsalget dekke utgiftene, har de et sikkerhetsnett i russekontoene sine. Pengene der kommer fra blant annet dorullsalg.

– Vi har ganske vennlige billettpriser, og det har vært stor pågang allerede. Ett av hovedmålene våre med konseptslippet er at flere vil følge i våre fotspor i årene etter oss, sier Håpnes.

Under arrangementet vil det være vakter for å passe på, og russegruppene har store forventninger til kvelden.

– Vi har lagt mye tid i dette, og vi skal gjøre vårt beste for å gi et bra arrangement, sier Stensland.

Artikkeltags