Riksteateret på Helgelandsturne med «Georgs magiske medisin»: - Vi tror bestemor blir helt kykkeliky

Georg (Espen Mauno) lager en egen medisin til bestemor (Ulla Marie Broch). Kanskje hun nå blir snill?

Georg (Espen Mauno) lager en egen medisin til bestemor (Ulla Marie Broch). Kanskje hun nå blir snill? Foto:

Når Georg blir lei av klagingen fra bestemor, så mikser han sammen en medisin, som skal gjøre alt bedre. Det han ikke vet er at medisinen blir magisk, og da kommer forviklingene.

DEL

Riksteateret starter sin turne for «Georgs magiske medisin» i Kulturbadet i Sandnessjøen. Forestillingen er bygget opp av Roald Dahls bok fra 1981, og har premiere mandag kveld. Forestillingen har så langt kun vært vist i Oslo, men 11. oktober kommer den også til Mosjøen.

Mandag formiddag viste Riksteateret en smakebit fra den kommende premieren, og barna fikk møte Georg, en gutt som er bare snill. Georg har en bestemor, som absolutt ikke er bare snill.

Faktisk så er hun så skummel, at han finner ut at han skal lage en spesiell medisin til henne. Sånn at bestemor kanskje blir snill. I gryta blander han mange forskjellige ingredienser. Medisinen viser seg å bli magisk, og fikk en helt annen virkning enn han hadde tenkt.

Kulturbadet var mandag formiddag fylt av barn, som ville ha en snikktitt før premieren mandag kveld. Tirsdag kommer forestillingen til Mosjøen.

Kulturbadet var mandag formiddag fylt av barn, som ville ha en snikktitt før premieren mandag kveld. Tirsdag kommer forestillingen til Mosjøen. Foto:

Strålte

Her avsluttet Riksteateret sniktitten på premiereforstillingen som vises i Kulturbadet i kveld, og barna var ikke i tvil. De skulle på teateret for å se hva som skjer videre med Georg, og bestemor. Har hun blitt snill? Og hva skjer med Georg foreldre?

Sanna Berg-Hansen, Maja Lundquist Lenes, Gabriela Gajewska og Amalie Brevik var strålende fornøyd med forhåndstitten på premieren av Georgs magiske medisin.

Sanna Berg-Hansen, Maja Lundquist Lenes, Gabriela Gajewska og Amalie Brevik var strålende fornøyd med forhåndstitten.

Sanna Berg-Hansen, Maja Lundquist Lenes, Gabriela Gajewska og Amalie Brevik var strålende fornøyd med forhåndstitten. Foto:

– Vi har hørt den på lydbok, men dette var veldig veldig moro. Og så spennende, smilte jentene.

– Hva tror dere skjer med bestemor når hun drikker medisinen?

– Vi tror hun blir helt Kykkeliky, ler de.

Alise Jensen skulle se "Georgs magiske medisin" sammen med bestemor Astrid Ingebrigtsen.

Alise Jensen skulle se "Georgs magiske medisin" sammen med bestemor Astrid Ingebrigtsen. Foto:

Også Alise Jensen gleder seg til premieren. Hun var i Kulturbadet sammen med bestemor Astrid Ingebrigtsen.

– Vi liker Roald Dahl, og denne skal bli spennende, smilte de.

Fornøyd

Teatersjef Tom Remlov var også til stede i Kulturbadet mandag, sammen med regissør Morten Joachim. De var overveldet av samarbeidet mellom kulturbadet, biblioteket, skolene og SFO.

Teatersjef Tom Remlov og regissør Morten Joachim fra Riksteateret hadde bare godord å komme med før oppsetningen av "Georgs magiske Medisin" i Kulturbadet mandag kveld.

Teatersjef Tom Remlov og regissør Morten Joachim fra Riksteateret hadde bare godord å komme med før oppsetningen av "Georgs magiske Medisin" i Kulturbadet mandag kveld. Foto:

– Det er en glede for oss å få komme til Kulturbadet og få oppleve dette. Vi hadde forventninger til stedet, og det levde de absolutt opp til. Kulturbadet har vist seg å innfri, og i tillegg være meget veldrevet, smilte de.

At barna var godt inne i Roald Dahls verden, og på forhånd både hadde lest bøker, og lagd kulisser, ble en stor overraskelse for teatersjefen.

– Kreativiteten og kunnskapen til barna tok kaka. Salget går godt. Riksteateret har absolutt ingen bekymringer over å komme til Sandnessjøen, smiler teatersjef Tom Remlov og regissør Morten Joachim.

Artikkeltags