PBL (Private Barnehagers Landsforbund) gikk i vår ut og ba om forslag på kandidater til prisen Årets barnehage 2020. Det kom inn rekordmange forslag, hovedsakelig fra fornøyde foreldre som ønsker å hylle sin barnehage.

Styreleder i PBL og juryformann, Eirik Husby, er imponert over engasjementet foreldrene viser for nettopp sitt barns barnehage.

– Det har vært rørende å lese de mange gode begrunnelsene for hvorfor foreldrene trekker frem sin barnehage. Det vitner om at foreldrene flest er veldig fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet, sier Husby i en pressemelding.

Fem veldig gode barnehager

Engasjementet rundt kåringen av årets barnehage har vært rekordstor og det kom inn hele 700 forslag fra hele landet.

– Vi har fått inn forslag fra både foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, naboer, ansatte og tidligere ansatte. Det har derfor vært en utfordrende jobb for juryen å finne frem til hvilke fem kandidater som skulle gå til finalen. Men vi står igjen med fem veldig gode barnehager som alle utmerker seg spesielt, sier Eirik Husby.

De fem finalistene som er valgt ut blant totalt 214 innkomne forslag er:

  • Blåbærgrenda barnehage, Rælingen
  • Den blå appelsin Kanvas-barnehage
  • Læringsverkstedet Løvåsen, Harstad
  • Regnbuen barnehage, Vefsn
  • Tågvollan barnehage, Oppdal

Deles ut i september

Prisen deles ut under PBLs digitale lederkonferanse 8. september og er på 25.000 kroner. I tillegg får barnehagen et skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2020.

Men før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå helt frem til 18. august.

Du kan stemme på din favoritt her.

– Avstemningen er ikke avgjørende, men veiledende for juryen og det er kun mulig å stemme én gang, påpeker Husby.