Gå til sidens hovedinnhold

Reinfjellmarsjen jubilerer i morgen: – Turmarsj i det beste turområdet i kommunen

Lørdag jubilerer Reinfjellmarsjen, og løypa er lagt i det fineste turterrenget.

– Det er i hvert fall ett av de fineste områdene å gå på tur, sier Bjørn Rønning, leder i Mosjøen IL Ski som arrangerer den 50. marsjen siden starten i 1970.

Tidlig på 1980-tallet ble Reinfjellmarsjen avlyst en gang på grunn av regn og dårlige forhold. Da gikk marsjen fra Herringen til Kippermoen, og var over 30 kilometer lang.

I fjor tok arrangørene i bruk Sjåmoen som start- og målsted, og de laget en helt ny løype på 12 km og en kortere versjon på 5 kilometer.

– Vi har prøvd forskjellige løyper gjennom de siste årene, men nå har vi landet på denne løypa. Og nå bruker vi Reinfjellet igjen i en trase som både inneholder skogsveier, stier og terreng. Vi mener vi har funnet den framtidige traseen for Reinfjellmarsejn, sier Rønning.

Han minner om at det ikke er for sent å melde seg på. Det gjelder turmarsj (5 og 12km), barneløp (kort løype) og konkurranseklassene på 5km og 12 km.

– De som vil gå marsjen som en fin tur uten tidtaking kan møte opp på Sjåmoen lørdag formiddag, sier han.

Det blir stor premiering i jubileumsmarsjen.

På 12 km aktiv er det pengepremier til de tre beste tidene mann/gutt og dame/jente (uansett klasse). I tilleg gavekort til de som klatrer opp på pallen.

På 5 km aktiv (10-14 år) er det gavepremier til alle deltakerne, og gavekort til de tre beste tidene gutt og jente (uansett klasse)

– I barneløp og turmarsj blir det deltakermedaljer pluss jubileumspremier og noen trekkpremier, sier Rønning.

Les også

Norvald har holdt ut i 50 år i Reinfjellmarsjen: – Har blitt en tradisjon

Kommentarer til denne saken