Gå til sidens hovedinnhold

– Det er helt utrolig! Det er bare slikt som tog og trailere klarer å meie ned

Artikkelen er over 4 år gammel

Mistenker høy fart etter reinpåkjørsel.

19 rein er bekreftet døde etter at en personbil kjørte inn i en reindsyrsflokk på E6 øverst i Stokkedalen i Alta tirsdag kveld. Føreren av bilen er uskadd etter hendelsen, men det er store skader på bilen.

– Vi etterforsker brudd på veitrafikkloven, og tror det kan være høy fart i bildet, sier reinpolitisjef Inger Anita Øvregård til iFinnmark.

Ikke vært borti lignende

Reinsjefen er forsiktig med å konkludere med noe, og forteller at de skal gjøre flere målinger på stedet og avhøre blant annet sjåføren og reineier.

– Hvorfor ser dere på farten?

– Det som er spesielt her er at det er ganske mange dyr som har blitt kjørt ihjel.  Det er helt utrolig! Det er bare slikt som tog og trailere klarer å meie ned, sier Øvergård som aldri tidligere har vært bort i liknende av en personbil.

– Den siste saken som kan ligne, skjedde i fjor høst. Da var det seks eller åtte dyr på Magerøya eller Porsangerhalvøya som ble kjørt ned. Her var det ingen bilfører som meldte seg, forteller hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Flere av dyrene var i live etter kollisjonen, men måtte avlives på stedet, ifølge politiet.

– Et syn man ikke glemmer

Bilføreren meldte selv fra denne gangen, og ifølge operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt, var han tydelig preget av situasjonen da han ringte inn.

Også et forbipasserende øyenvitne forteller til iFinnmark at sjåføren tydelig var preget.

– Det var et tøft syn for oss voksne og jeg er så uendelig glad for at barna i bilen sov. Man så rein som var hardt skadet, drept, flerret og noen med kroppsdelene knekt av.  Et syn man ikke vil glemme med det første, sier hun til iFinnmark og mener at personene i bilen har hatt englevakt:

– Helt utrolig hvor heldig de har vært, som kom fra det hele uskadd.

– Vis aktsomhet

Øvregård oppfordrer nå veifarende i Finnmark om å vise aktsomhet i trafikken. Man så rein som var hardt skadet, drept, flerret og noen med kroppsdelene knekt av.  Et syn man ikke vil glemme med det første.

– Det er rein i de kystnære områdene i Finnmark nå, det vet folk som bor i Finnmark – at det er rein på sommerbeite nå. Så jeg vil oppfordre folk om å være aktpågivende på veiene, da det er fare for dyr i veibanen.

Kommentarer til denne saken