Ny Elias på kino i dag

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Redningsskøyta Elia, med aner fra Herøy på Helgelandskysten, er tilbake på filmlerretet  for tredje gang i filmen «Elias og Storegaps hemmelighet». Filmen hadde premiere 6. oktober.

Elias har oppnådd stor suksess i bokform, som barne-tv stjerne og som filmfigur. Han har også vært på teaterscenen sammen med Silje Reinåmo fra Mosjøen.

-Elias har vokst siden sist vi så ham på kino. Han blir hyllet i Storehavn etter å ha satt livet på spill i en redningsaksjon på havet, og får tilbud om jobben som den nye redningsskøyta i byen. Valget om å forlate Lunvik og vennene er vanskelig, men tilbudet er for godt til å avslå. Selv om livet i byen er morsomt og spennende, finner Elias ut at de nye utfordringene blir i største laget. Han oppdager også at gjengen til Våghals, båten han reddet på havet, driver med noe mystisk inne i Storegap. Elias innser at det han trenger for å avsløre skurkene er hjelp fra sine gamle venner i Lunvik, heter det i omtalen av filmen.

-For de som ikke kjenner til Elias fra før, skrev vi følgende i 1998: Elias er en redningsskøyte som kan snakke, skapt av Alf Knutsen (33) fra Herøy, og det er nettopp et fiskevær som blir miljøet rundt boka som det etterhvert også kan bli barne-TV av. Redningsselskapet sponser prosjektet.¨

Elias-pappa hedret av Redningsselskapet

I 2005 kunne Helgeland Arbeiderblad melde følgende.

«Det går godt for redningsskøyta og herøyfjerdingen «Elias.» Nå seiler den populære båten på TV i åtte land, og det kan bli flere. – Et eventyr, sier opphavsmann Alf Knutsen.

– Det er rett rundt hjørnet, sier Alf Knutsen, tydelig fornøyd med at den ni år gamle babyen hans, redningsskøyta «Elias», nå ser ut til å ha stø kurs mot hittil ukjente farvann.

Båten gjør stor suksess på TV i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og snart står Estland, Litauen, Nederland og Irland for tur. Selskapet Filmkameratene har laget en TV-versjon av «Elias» som Alf Knutsen er mer enn fornøyd med, og blant annet brakt den lille helten til Cannes. Forventningene er store.
– Jeg er ganske sikker på at det blir enda flere enn åtte land som får øynene opp for «Elias.» Jeg har fått høre at tilbakemeldingene er gode, men slike ting selges ikke over disk. Det tar litt tid før ting er i boks, sier Alf Knutsen.»

Elias blir skikkelig redningsskøyte.

Artikkeltags