Gå til sidens hovedinnhold

«Rart hvor vanskelig noen har for å åpne øya og tenke på dem som vil leve om 50–60 år ...»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vindkraft nok en gang

Ser at Gunnvald (og Rødt) nok en gang gir uttrykk for sin motstand mot vindkraft og mener at vi har nok strøm

-hvis Stortinget stanser planer om elektrifisering av sokkelen

-hvis lettindustri/verksteder og fritidsboliger får solceller på taket

-hvis gamle kraftverk opprustes

Jeg må legge til: hvis grisen hadde vinger så ville den flydd!

Med den politiske dominansen som eksisterer på begge fløyer her i landet, er alle hvis’ene til Gunnvald urealistiske. Og det vet du, Gunnvald.

Jeg er enig i stort sette alle motforestillinger som kan framsettes om vindkraft, men noe er viktigere; å stanse (om det er mulig) klimaendringene. Etter de siste ukers hetebølger i nord Amerika som har resultert i 400 døde i Canada og minst 100 i Oregon. Og i tillegg forårsaket enorme skogbranner blant annet i Russland og USA som både tok liv og brant ned landsbyer. Og om ikke det er nok til å innse at det haster, så kan vi se til Nord-Norge hvor Porsanger har hatt over 30 grader og isen i palsmyrene i nord Troms og Finnmark har smeltet.

Så kan jo idealister drømme seg bort med «hvis’er» som ikke lar seg gjennomføre før det vil være for sent. Rart hvor vanskelig noen har for å åpne øya og tenke på dem som vil leve om 50–60 år ...

Morten Isaksen

Kommentarer til denne saken