Nord har utsatt avgjørelsen om ny studiestedsstruktur

Foto: Hugo Charles Hansen

Foto: Hugo Charles Hansen Foto:

DEL

Rana Blad: På styremøtet til Nord universitet fredag ble det klart at ny studiestedsstruktur ikke vedtas før i september, skriver nettavisen Khrono.

Opprinnelig skulle dette skje på et styremøte i mai.

På møtet fikk rektor ved Nord, Bjørn Olsen, kritikk for sitt forslag til hvilke kriterier som skal legges til grunn i vurderinga av hvilke studiesteder som skal leve videre, skriver avisen.

– Det som er lagt fram gir ikke noe beslutningsstøtte for oss. Jeg savner å få med hvor de miljøene er som kan være med og dra universitetet framover. Kriteriene som rektor er lagt fram blir en ren rangering, der det er opplagt at Bodø vil score høyest. Jeg etterlyser å få med i utredningen hvor det regionale engasjementet er høyt og regionale bidrag størst, sier eksternt styremedlem og tidligere styreleder ved Høgskolen i Nesna, Aslaug Mikkelsen, til Khrono.

Flere av medlemmene ytret det samme, nemlig at de savner konkrete forslag til ny struktur. I det opprinnelige forslaget var det fem kriterier:

  • Forskning av høy kvalitet
  • Høy kvalitet i utdanning og stimulerende læringsmlijø
  • Høy attraktivitet for ansatte og studenter
  • Kunnskaps- og forskningsbasert utvikling i regionen
  • Effektiv ressursbruk og økonomis balanse

Khrono skriver at det i det endrede vedtaket fra møtet, står at utredningen må vise konkrete forslag til hvilke studier universitetet skal tilby på de ulike stedene.

Neste styremøte er 13. januar. Før det skal blant andre Nesna kommune i dialogmøte med universitetet for å høre hva som skjer, og når det skjer.

Skoleforsker mener frykten for nedleggelse av småcampuser er reell

Nesna-ordføreren: – Vi skal fortsette å slåss for at Nord blir værende 

Artikkeltags