Rana Blad: I likhet med en rekke andre bransjer opplever også mediebransjen drastiske endringer som en følge av korona-situasjonen.

Flere aviser og mediehus, deriblant Avisa Nordland og Nu publishing AS (Bodø Nu, Rana No, Vefsn No), har i det siste måtte permittere ansatte.

Nå må også Rana Blad gå til dette skrittet. Det skjer som en direkte følge av at mediehuset opplever en betydelig inntektssvikt på annonsesiden.

– Annonseinntektene våre falt dramatisk da koronakrisa rammet og store deler av næringslivet måtte sette inn tiltak i tråd med myndighetenes råd. Dermed ble også behovet for markedsføring og annonsering borte hos mange av kundene våre, uttaler administrerende direktør i Rana Blad AS, Rigmor Nygård Hansen.

For Rana Blad er det nå på markedsavdelingen man må permittere ansatte. Slik det legges opp til nå, så vil man forsøke å bare delvis permittere de fem ansatte på markedsavdelingen. Dette for å kunne opprettholde en tilgjengelighet for kundene.

– Det er fryktelig trist å måtte permittere dyktige og dedikerte medarbeidere, men det er et nødvendig virkemiddel for å begrense konsekvensene av inntektssvikten. Vi har valgt ei løsning der alle fortsatt er på jobb i deltid fra hjemmekontor, så på den måten er vi alle tilgjengelige for kundene våre og kan ivareta dem, sier Nygård Hansen, og fortsetter:

– I tillegg til permitteringer gjøres det betydelige kostnadskutt i hele bedriften.

Når det kommer til den redaksjonelle driften påvirkes ikke denne i første omgang. Her vil man i det lengste unngå å ty til permitteringer blant de ansatte.

– Vi kommer i det lengste til å verne om den redaksjonelle driften. For tiden opplever vi en enorm interesse for dekningen vår av både koronakrisen og andre lokale nyheter, og har blant annet sett at vi aldri før har hatt så mange som leser oss digitalt som vi har hatt de siste ukene. Behovet for og interessen for lokale nyheter viser at den jobben Rana Blad og andre lokale mediehus nå gjør er svært viktig. Det er et samfunnsoppdrag vi tar på alvor og vi kommer til å stå på for å fortsette videre med den jobben vi har gjort så langt, uttaler nyhetsredaktør i Rana Blad, Kenneth Johan Gabrielsen.