Gå til sidens hovedinnhold

Prioriter infrastruktur, ikke la veinettet forfalle

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da SV/AP/SP sist regjerte, la de hele prosjektet med en Nord-Norgebane dødt. Ned i skuffen. Ferdig. Derfor er det frekt og historieløst når SV anklager FrP for at det ikke er bygget jernbane til Tromsø. Fakta er åpenbart ikke SVs beste side i politisk debatt.
La meg minne om at dagens regjering tvert imot åpnet skuffen for å få en oppdatert vurdering av kostnad og nytte i prosjektet. Og det er under dagens regjering det er utviklet et tett samarbeid med finnene om mulig jernbanekobling fra Finland til Norge.
Bedre infrastruktur er særdeles viktig for landsdelen vår. SVs infrastrukturprioriteringer er ikke med og løfter oss. I Stortinget har SV foreslått massive kutt i vei-bevilgning – ja, rundt fem milliarder kroner bare for 2019. Det er mulig SV mener at veiene i nord nå er gode nok. Det er jeg helt uenig i - det trengs fortsatt betydelige løft, ikke minst på fylkesveiene. Dessverre foreslo også AP kutt i vei-satsingen i budsjettet – konkret med kutt på fylkesveier. Derfor vil jeg på det sterkeste advare mot venstresidens nedprioritering av veier i Nord-Norge, og landet forøvrig.
Jeg blir dog ikke overrasket over at SV og venstresiden vil la veinettet forfalle. Det er jo akkurat det AP/SV/SP gjorde da de styrte landet i åtte år - veinettet forfalt, vedlikeholdsetterslepet økte. Vi ser samme dårlige prioritering her i fylkene hvor AP/SP styrer – fylkesveiene forfaller fortsatt.
Jeg mener det er bra at regjeringen nesten har doblet både vei og jernbanebudsjettene. For Nord-Norge er veibudsjettene mer enn TREdoblet!! Vi trenger et tilsvarende samferdsels-løft for fylkesveiene i nord. Erfaringene viser at et farvel til rødgrønt styre i fylket vil være beste bidrag for å kunne prioritere fylkesveier.

Kommentarer til denne saken