Gå til sidens hovedinnhold

Presenterer storhallprosjektet - slik kan Mosjøens nye storstue bli

Onsdag presenterer idretten i Vefsn storhallprosjektet for det lokale næringslivet.

Nordland fylkeskommune (NFK) skal bygge en ny Mosjøen videregående skole på den gamle ungdomsskoletomta på Kippermoen. I forbindelse byggingen, er et sentralt poeng er hvordan idrettens behov skal bli løst på Kippermoen.

17 lokale idrettslag står bak ideen om en storhall, og onsdag skal prosjektet presenteres for næringslivet i Mosjøen. Det er antydet at næringslivet kan bidra med 40 millioner kroner, frivilligheten 15 millioner kroner, spillemidler 52 millioner kroner, Vefsn kommune 79 millioner kroner (økonomiplan, red.anm.) og Nordland fylkeskommune 90 millioner kroner. Totalsummen er 276 millioner kroner.

Spørsmål om en storhall står i stor grad står og faller på lokal medfinansiering, og gjennom presentasjonen i Mosjøen kulturhus håper idretten å få på plass den drahjelpen de trenger for å komme i mål.

Prosjektet blir beskrevet som Mosjøens nye storstue, og anlegget vil være unikt for hele Nord-Norge. I videovinduet over kan du følge presentasjonen i sin helhet direkte på onsdag klokka 19.00.

Les også

Avtale for Kippermoen på gang: – Den lokale finansieringen av en storhall må på plass

Les også

"Storhall – en jubelsak for Vefsn-samfunnet"

Kommentarer til denne saken