– Vi håper å kunne presentere et nytt fylkesråd neste uke, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) som etter alt å dømme skal lede Nordlands regjering også kommende fireårsperiode.

– Vi arbeider med saken og skal nok få det til, sier Norvoll i en kort samtale med Helgelendingen fredag.

– Er det duket for nykommere, eller kommer det nye rådet til å bestå av gamle travere?

– Vi har ikke begynt å diskutere navn ennå, sier Norvoll som svarer «vi får se» når Helgelendingen spør om fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen, kommer til å være en del av det nye rådet.

Norvoll legger til at han er trygg på at de skal komme i havn med arbeidet, og understreker at det ikke er noe stress med forhandlingene som nå pågår på Fylkeshuset i Bodø.

Ap ble marginalt større enn Sp i nordlandsvalget og bare 1,5 prosentpoeng skilte de to partiene. Sammen har de nå rent flertall i fylkestinget med 12 representanter hver. I inneværende periode har i tillegg KrF og SV vært en del av fylkesregjeringas parlamentariske grunnlag.

Dagens fylkesråd har seks representanter, og består foruten fylkesrådsleder Tomas Norvoll av Knut Petter Torgersen, Ap (økonomi), Svein Eggesvik, Sp (samferdsel), Hild Marit Olsen, Ap (utdanning), Ingelin Noresjø, KrF (næring) og Aase Refsnes, SV (kultur).

Det er fylkestinget som formelt skal godkjenne det nye fylkesrådet. Det kommer etter det Helgelandingen skjønner til å skje i fylkestingets første møte etter valget, den 21. oktober. Da skal det også velges ny fylkesordfører.