Posten får kutte A-post – 550 må gå

Oslo, Norway 20150715.
Illustrasjonsbilder: Logoer, Oslo. Posten bring.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo, Norway 20150715. Illustrasjonsbilder: Logoer, Oslo. Posten bring. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Posten får lov til å droppe A-posten som sikrer levering over natta, og kutter dermed 550 ansatte på seks terminaler. Men stortingsflertallet sier nei til å redusere postombæringen ytterligere.

Det er klart etter at transportkomiteen i på Stortinget la fram sin innstilling tirsdag. Ifølge VG vil 550 miste jobben i Trondheim, Molde, Stavanger, Bergen, Evenes og Stokke når de ni brevsorteringsterminalene skal sentraliseres til tre.


Det formelle vedtaket skal fattes i Stortinget 29. november og innebærer at brevsorteringen sentraliseres til Østlandsterminalen på Lørenskog, Bodø og Tromsø.


I dag har Posten krav på seg til å levere post hjem til alle fem dager i uka. Komitéflertallet satte stopp for regjeringens forslag om å unnta 10 prosent av befolkningen fra kravet om å levere post fem dager i uka.


– Jeg er glad for at vi har fått med oss KrF og Venstre i å sikre at posten fortsatt skal deles ut fem dager i uka til alle, sier saksordfører Kjell Idar Juvik (Ap) i transport- og kommunikasjonskomiteen.(©NTB)

 

Artikkeltags