Ingeborg Steinholt gir seg - Disse skal kjempe for Rødt i fylkestingsvalget 2019

De fire øverste på lista: Per-Gunnar Skotåm, Synne H. Bjørbæk, Geir Jørgensen og Camilla Hestvik.

De fire øverste på lista: Per-Gunnar Skotåm, Synne H. Bjørbæk, Geir Jørgensen og Camilla Hestvik.

Artikkelen er over 1 år gammel

Per-Gunnar Skotåm, Synne H. Bjørbæk, Geir Jørgensen og Camilla Hestvik nominert på topp for Rødt i fylkestingsvalget 2019.

DEL

I fylkestingsvalget i 2015 fikk Rødt 5,2 % av stemmene.

– I fjor ble Rødt representert på Stortinget og partiet har markert seg så tydelig at gjennomsnittet av meningsmålingene viser at vi ligger over sperregrensen. Sterk medlemsvekst har ført til at vi har fått mange nye lokallag i Nordland det siste året, skriver fylkespartiet i en pressemelding.

Om kandidatene:

Nr. 2 på lista er Synne H. Bjørbæk fra Bodø. Hun er 34 år, varaordfører i Bodø og var førstekandidat i stortingsvalget. Hun har markert seg som en dyktig og modig politiker både lokalt og på fylkesplan under stortingsvalgkampen i 2017.

Nr. 3 er Geir Jørgensen fra Hadsel. Han er 46 år, kommunestyrerepresentant for Rødt i Hadsel og er regionssekretær i Nord-Norge for Naturvernforbundet. Han har bl.a. vært en sterk talsmann for kystbefolkningens interesser i kampen mot kvotebaronene og oljeindustrien.

Nr. 4 er Camilla Hestvik fra Vega. Hun er 30 år, nestleder i Rødt Vega og kvinnepolitisk ansvarlig i styret i Rødt Nordland.

Disse fire og de andre på lista vil jobbe tett med fagbevegelsen, fiske- og landbruksorganisasjonene, miljøbevegelsen og andre i Nordland for å ivareta interessene til befolkningen, og for en god forvaltning av naturressursene og miljøet.

– Ingeborg Steinholt, som har gjort en veldig god jobb som gruppeleder for Rødt i fylkestinget i tre perioder, ønsket ikke å fortsette. Hun fikk hedersplassen, siste plassen på lista, skriver partiet videre.

De 12 øverste på fylkestingslista til Rødt Nordland.

 1. Per-Gunnar Skotåm, Fauske
 2. Synne H. Bjørbæk, Bodø
 3. Geir Jørgensen, Hadsel
 4. Camilla Hestvik, Vega
 5. Per-Anton Nesjan, Vega
 6. Astri Dankertsen, Bodø
 7. Kent Storåker, Røst
 8. Hanne Bjerkvik, Narvik
 9. Firas Abu Salah, Vågan
 10. Paula Lorentzen, Vestvågøy
 11. Hans Anton Stenersen, Rana
 12. Hanne Benedikte Wiig, Alstahaug

Artikkeltags