Gå til sidens hovedinnhold

– Hareide bør ikke vrakes

Artikkelen er over 5 år gammel

Fylkesleder mener KrF-lederen nyter sterk tillit til å fortsette på topp.

Fylkesleder i Hordaland KrF er ikke enig med tidligere partileder i Bergen, Tomas Moltu, i at andre enn Knut Arild Hareide bør toppe listen i fylket.

– Jeg er ikke kjent med at det er noe engasjement for å bytte ut Hareide. Vi mener han gjør en god jobb, og han nyter sterk tillit til å fortsette på topp. Noe annet ville vært unormalt. Såpass kan jeg si. Så overlater jeg resten til nominasjonsprosessen, sier fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF til NTB.

– Selvmål for KrF

Partileder Hareide har representert Hordaland Kristelig Folkeparti på Stortinget siden 1997. Hans deltakelse i Oslo Pride i sommer har imidlertid møtt kritikk i de mer konservative miljøene i partiet.

Fylkeslederen mener deltakelsen var et selvmål for partiet.

– Men man må skille mellom det å være uenig og det å være splittet, sier Kårbø.

Kritisk til utviklingen

Den tidligere skolebyråden Thomas Moltu gikk av som leder i Bergen KrF i 2011 og som skolebyråd i 2009, men er fortsatt aktiv i partiet. Han er kritisk til utviklingen i partiet.

– Hordaland KrF må ta stilling til hvordan partiet ønsker å plassere seg i forhold til forståelsen av ekteskapet og familien generelt, sier Moltu til Dagen.

– Må vurdere en annen

– Jeg har ikke oppfattet at Hareide har markert noen tydelig støtte for at ekteskapet skal være mellom en mann og en kvinne. Dersom Hordaland KrF mener at partiets tradisjonelle forståelse av ekteskap og familie er viktig, mener jeg at det er naturlig at en annen kandidat blir vurdert, fortsetter han.

Moltu mener at han har mange med seg, men har ikke noen tro på at det er mulig å få valgt en annen førstekandidat enn Hareide.

Før sommeren uttalte Moltu til Norge IDAG at han mener Partiet De Kristne er et «nyttig korrektiv» til Kristelig Folkeparti. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken