Gå til sidens hovedinnhold

– Eneste veien å gå

Artikkelen er over 5 år gammel

Bård Hoksrud (Frp) er overrasket over at Ap vurderer øremerking i eldreomsorgen.

– Når Torgeir Micaelsen sier han vil vurdere en mild øremerking i eldreomsorgen, står det ikke til troende. Ap har jo kjempet mot det med nebb og klør, sier Bård Hoksrud til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Må øremerkes

I forrige uke ble det presentert en undersøkelse hvor en av to sykepleiere utenfor sykehusene vurderer å slutte. Frps helsepolitiske talsperson mener det er nok et bevis på at det haster å gjøre grep, og vil kjempe for at bemanningen og midlene til sykepleierne skal økes.

– Men da må vi forsikre oss om at pengene går til nettopp det og ikke til alt mulig annet i kommunene, mener Hoksrud.

I regjering har Frp blant annet fått gjennomslag for en prøveordning med statlig finansiert eldreomsorg.

Det var i et intervju med ANB i slutten av forrige uke at Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen (Ap), åpnet for å gå inn for en mild øremerking i eldreomsorgen.

– Hvis vi skal få pleie- og omsorgstjenesten opp på et mer anstendig og enhetlig nivå, må nye tiltak på bordet. En form for mild øremerking kan være ett av svarene på dette, uttalte Micaelsen.

Bård Hoksrud syntes det er positive signaler.

– Det er veldig bra å tenke nytt og innrømme at ting må gjøres annerledes. Men da må det ikke bare være ord, mener Hoksrud, og får støtte fra uventet hold.

– Det er bra at Ap endelig tør ta ordet øremerking i sin munn, mener Karin Andersen (SV)

Samtidig synes hun det Torgeir Micaelsen sier er ullent.

– Han sier ikke hvilke kvalitetskrav som skal stilles. Og åpningen for å gi penger øremerket er helt uforpliktende.

Oppfylle kravene

SV-veteranen mener det ikke mangler kvalitetskrav i eldreomsorgen i dag.

 

– Problemet er å oppfylle dem. Det lar seg ikke gjør uten flere kvalifiserte ansatte og mer penger som vi kan garantere blir brukt til det de er ment til, legger hun til.

– Eldreomsorgen må ha bemanningsnormer og kommunene må ha øremerkede midler for å løse oppgaven. Vi er glade for at Ap har kommet etter SV med en tillitsreform. Den faglige kompetansen vi trenger må både ha tid og lov til å bruke kunnskapen så omsorgen blir god, sier Andersen. (ANB)

Kommentarer til denne saken