Innbruddsalarmer og ukjente på døra

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Natt til lørdag ble travel for politiet på Helgeland. Det var tre branntilløp i løpet av natta.

Den første meldingen om branntilløp natt til lørdag kom fra Leirfjord klokken 03:43. Her var det branntilløp på et rom på sykehjemmet. Nødetatene kom til stedet. Det var ikke personskade. Sak opprettes, skriver politiet på Twitter.

I tillegg var det brann i bolighus på Torget i Brønnøy. Dette fikk politiet melding om 04:06 og nødetater kom til stedet. To personer kom seg ut etter å ha forsøkt å slukke brannen. Mann (59) ble tilsett av ambulansen etter å ha pustet inn røyk. Brannen ble slukket av brannvesenet. Det ble begrenset spredning, men huset er ubeboelig på grunn av pulver fra pulverapparat. Sak opprettes.

Politiet fikk også melding om branntilløp ved aggregat i grisefjøs på Vega. Nødetatene var på stedet og hadde kontroll på brannen. Det ble mindre materielle skader, og ingen dyr er skadd.

- Brannvesenet måtte demontere noen plater på vegger og tak. Brannen ble slukket av eier før patrulje kom til stedet. I forhold til størrelsen var det minimalt med skader, sier operasjonsleder Fredd Leirvik ved politiet på Helgeland.

Slagsmål og kasting av betalingsautomat

I Sandnessjøen kom det melding om slagsmål i Foged Falchs vei klokken 01:34 natt til lørdag. Partene forsvant før patrulje og ambulanse kom til stedet.

Det var ikke det eneste stedet på Helgeland noe voldelig skjedde samme natt. En voksen dame ble sint på en taxisjåfør da han ikke kunne kjøre inn på et område det er forbudt å kjøre på. Dette skjedde i Mosjøen klokken 02:02. Hun kastet betalingsterminalen på sjåføren. Det er mulig at hendelsen blir anmeldt, skriver politiet på Twitter.

Ubuden gjest

Like før tre natt til lørdag banket en mann på hos noen som ikke kjente han eller ville slippe han inn i boligen i sentrum av Mosjøen. Han ble hjemkjørt av politiet, melder politiet på Helgeland på Twitter.

Klokken 22:24 fikk politiet beskjed om en innbruddsalarm i Dolstad kirke. Det var ingen tegn til innbrudd.

På ny kom det en melding klokken 01:19 om innbruddsalarm i Kippermohallen. Heller ikke her var det tegn til innbrudd.

Uvær

Etter været som har vært på Helgeland de siste dagene har politiet fått flere telefoner.

- Folk ringer inn og forteller om søppeldunker i hist og pist, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er også en seilbåt som har slitt seg i Brønnøysund, men den er i fjæra og eier  har fått beskjed, sier Leirvik.

Artikkeltags