Gå til sidens hovedinnhold

Politiet i Rana advarer: Barn ned til 10 år deler seksualisert materiale

Artikkelen er over 1 år gammel

(RanaBlad): På sin facebookside skriver politiets nettpatrulje i Nordland torsdag at politiet i Rana den siste tiden har avdekket flere tilfeller der barn og unge deler seksualisert materiale i ulike sosiale medier. I flere tilfeller blir dette delt videre.

Politiet skriver at noen av barna er helt nede i 10-årsalderen. De ber foreldrene om å involvere seg i barnas digitale liv og snakke om hvor grensene går.

De skriver videre at loven sier at det ikke er lov å sende seksualiserte bilder til noen under 16 år, eller noen eldre som ikke har gitt samtykke til det. Det er som utgangspunkt straffbart å ta, ha eller dele nakenbilder eller film av noen som er under 18 år.

Hvis et barn har opplevd å få bildene sine spredt eller blitt utsatt for overgrep på sosiale medier, er politiets klare oppfordring å ta skjermbilde og dokumentere hvem som har delt, og hvor og når det er delt.

Politiet ber om å melde fra til den aktuelle applikasjonen eller nettstedet, og ta kontakt med politiet på 02800 eller møt opp på nærmeste politistasjon.

Kommentarer til denne saken