Politiet i Nordland melder om at det er mange stengte veier i Nordland som følge av ras.

– Slik situasjonen framstår for dem akkurat nå frarådes all ferdsel langs rasutsatte vegstrekninger på Helgeland og i Sør Salten opp til Bodø, melder de på Twitter.

Klokka 09.37 melder Bane NOR om at Nordlandsbanen mellom Bjerka-Mo i Rana er stengt på grunn av snøskred. Bane NOR jobber med å avklare situasjonen.

Nordland fylkeskommune melder om kansellerte avganger på hurtigbåt fra Brønnøysund klokken 08.30 og fra Sandnessjøen klokken 13.05 som følge av værforholdene.

Klokka sju onsdag morgen meldte vegtrafikksentralen om at Tosentunnelen-Tosbotnet er stengt på grunn av sørpeskred. Beregnet sluttid er klokka 14:58, men vegsentralen opplyser at sluttiden er usikker og kan endres. Dette fører til at bussen fra Brønnøysund - Tosbotn - Mosjøen er innstilt.

På strekningen mellom Trofors og Hattfjelldal melder vegtrafikksentralen om at det er fare for stedvis vannplaning.

– Trenger en ikke å kjøre, bør man la bilen stå i dag, sier trafikkoperatør Grethe Turmo Hatten ved Veitrafikksentralen til Statens vegvesen til Rana Blad.

Videre melder hun til Rana Blad om at E6 over Saltfjellet igjen er åpnet for fri ferdsel, etter å ha vært stengt grunnet uvær. Men kjøreforholdene er slett ikke gode.

– Det er veldig glatt, sier hun til Rana Blad.

I morgentimene var Rv 73 over Krutfjellet stengt, ifølge veimeldingssentralen. Årsaken var et snøskred og entreprenør dro ut til stedet. Beregnet sluttid var 15.49, men klokka 09.24 kom melding om at veien var åpnet igjen.