Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bekymret for store fester og smittevernbrudd i helgen

Det sier politistasjonssjef Tom Giertsen i forkant av 1. mai-helgen i Alstahaug og Leirfjord.

(iSandnessjøen)

Til iSandnessjøen sier han at politiet har fått meldinger om at det planlegges fester kommende helg som av den størrelse og karakter som potensielt bryter med smittevernreglene.

Politistasjonssjefen sier at de nå anmoder ungdommen og deres foresatte om å være forsiktige og følge de gjeldende regler.

Han opplyser også om at politiet kommer til å patruljere rundt om i kommunene kommende helg, og hvis det avdekkes brudd på smittevernreglene, kommer politiet til å slå ned på dette. Enten ved at festene brytes opp, eller at arrangørene i ytterste konsekvens bøtelegges.

– Vi er på oppløpssiden av pandemien nå, og da hadde det vært leit om vi skulle få et utbrudd som følge av brudd på smittevernreglene, sier Giertsen.

Han sier at kommunehelsetjenesten allerede har måttet ta grep og agert overfor et arrangement som var planlagt.

Alstahaug har ikke lokale regler, og følger derfor følger man de nasjonale forskriftene. De sier blant annet at:

  • Kun lov med maksimalt 10 personer på private sammenkomster innendørs utenfor eget hjem, som for eksempel bursdag i leid lokale.
  • Maks 20 personer utendørs.
  • Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, anbefales utsatt eller avlyst.

PSSST! Fram til fredag hadde Giertsen tittelen som lensmann i Alstahaug og Leirfjord lensmannskontor. Nå er dette endret til en kjønnsnøytral tittel. Derfor har Giertsen fått tittelen politistasjonssjef for Alstahaug og Leirfjord politistasjon.

Kommentarer til denne saken