Gå til sidens hovedinnhold

«Petter på skjæret» får 2,3 millioner fra fylket

Fylkesrådet i Nordland setter av 2,35 millioner kroner til et nytt Petter Dass-monument på Helgelandskysten, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

(iSandnessjøen)

– Petter på skjæret, med Syv Søstre plassert som bakgrunn, vil gjøre det 10 meter høye, og opplyste bronsemonumentet, til en attraksjon på Helgelandskysten. Men ikke minst gir det en honnør til vår anerkjente forfatter og dikter, Petter Dass, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

Prosjektet er et samarbeid med Bodø2024. Totalkostnad er på 8,7 millioner kroner. Monumentet er planlagt avduket i 2024.

Ordfører i Herøy, Elbjørg Larsen (Ap) gleder seg stort over at monumentet endelig vil bli realisert.

– Jeg har tro på at en ide som har modnet i 100 år skal slå godt an. Jeg gleder meg til å få se et slikt kunstverk som for framtiden vil prege kystlandskapet i Herøy, sier ordfører Larsen i pressemeldingen.

Les også

Alf jobber på med planene om Dass i skjærgården: – Det kan være noe kronglete

Det er Herøy kommune som står bak prosjektet, etter initiativ fra Alf Knutsen, som også skal lede prosjektet.

Som skulptør av monumentet har man valgt Frode Mikal Lillesund. Lillesund er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har vunnet flere priser for sine kunstverk.

Ordfører Larsen har stor tro på at monumentet vil sette Helgeland og Herøy på kartet.

– Som kunstner har han valgt å bruke visjonen til Aikio som hovedkilde for sitt arbeid, og plasseringen vil som prosjektnavnet sier, bli på et skjær – midt i seilingsleden. Jeg er stolt av at Herøy kommune står i bresjen for et så spektakulært prosjekt, avslutter ordfører Larsen.

Les også

Planlegger gigantisk Petter Dass-monument til 6,4 millioner

Kommentarer til denne saken