Gå til sidens hovedinnhold

Petter Northug skal løpe Torghatten Maraton: – Nå nærmer vi oss 300 påmeldte

Artikkelen er over 1 år gammel

Påmeldingene til Torghatten Maraton strømmer på, og de har i tillegg fått Petter Northug jr. på laget.

– Vi har tydeligvis truffet med tidspunktet for vårt arrangement. Vi er først ut på våren, og det tror vi betyr mye, sier Helge Torgvær som er arrangementsansvarlig.

Den sjette Torghatten Maraton arrangeres lørdag 2. mai, og de har allerede fått 45 løpere til helmaraton.

– Nå nærmer vi oss 300 påmeldte, og det er veldig gledelig at vi har totalt 45 som vil løpe helmaraton. I fjor var det 24, sier han.

Påmeldingene fordeler seg på alle distansene, og på halvmaraton (21km) er det 121 som har meldt seg. I fjor var det 72 som fullførte en runde rundt Torghatten.

Start og mål på Nordhus

Torghatten Maraton arrangeres av Sport Torghatten IL.

Hel- og halvmaratonløypa har start og mål på Nordhus stadion, og går både på asfalt og grus.

– Løypa går i naturskjønne omgivelser i Helgelands vakre skjærgård, og det er noe med å runde den sagnomsuste Torghatten.

Northug på Mila

Petter Northug er påmeldt på Mila sammen med 90 andre.

– Vi forventer en økning når folk får med seg at de kan løpe sammen med Petter. I fjor var det totalt 85 som fullførte denne distansen, sier Torgvær som også skal bruke den tidligere langrennsstjerna til noe annet.

– Kvelden før løpet skal han holde foredrag, og der regner vi med at det kommer mange for å høre hva han har å si. Selv om han har lagt opp figurerer han stadig i media, og han er populær fremdeles, sier Helge Torgvær.

Målet er 1000

– Vi har hatt mellom 300-360 deltakere tidligere, og har allerede hatt en stor økning i forhåndspåmelding sammenliknet med tidligere år. Målet er 1000 deltakere fordelt på barneløp, 3,6 km løp og trim, 10 km, hel- og halvmaraton, sier Torgvær som har tatt hensyn til Bysprinten.

– Vi håper å få deltakere fra indre Helgeland siden vi har byttet helg for å unngå kollisjon med Bysprinten, sier han

Kommentarer til denne saken