Gå til sidens hovedinnhold

Påvist Covid- 19 på Herøy torsdag: – Vi kan ikke tenke kun Vefsn

Artikkelen er over 1 år gammel

– Alle nye smittetilfeller på Helgeland er en del av det bildet vi må vurdere. Vi kan ikke tenke kun Vefsn. Vi må se på hele situasjonen rundt oss, og vurdere tiltak ut fra det, sier kommuneoverlege i Vefsn kommune, Hege Harboe Sjåvik, torsdag ettermiddag.

Kommuneoverlege Kirsten Toft i Alstahaug kommune sier at hun torsdag ettermiddag foreløpig ikke hadde fått informasjon om smittetilfellet på Herøy, men at hun regner med at Herøy kommune har kontroll på situasjonen og at smittesporing er i gang.

- Vi må nok regne med noen smittetilfeller nå. Vi har smitte i mange kommuner på Helgeland. Det vil nok komme sporadiske tilfeller. Derfor ber vi nå folk om å ha en litt mer begrenset sosial omgang, for å være føre var, sier Toft.

Bakteppet er at Herøy kommune torsdag melder at en person i Herøy har testet positivt for covid- 19.

– Smitten har ingen sammenheng med en smittet person som befant seg i kommunen i forrige uke, skriver kommuneoverlege Audun Dyrhaug Hov i Herøy kommune, på kommunens nettside.

Han legger til at smitten er såkalt importsmitte fra utlandet.

– Så langt er fem personer satt i karantene: Det er relativt lav risiko for fri smitte i lokalsamfunnet. Vi ber likevel befolkningen være særlig oppmerksom og teste seg ved symptomer, skriver Dyrhaug Hov.

Kommentarer til denne saken