Gå til sidens hovedinnhold

I kø for å jobbe gratis

Artikkelen er over 5 år gammel

Aldri før har flere arbeidet frivillig for Den Norske Turistforening. Det jobbes det for fullt for å gjøre fjellet klart for påsketuristene.

Frivillige la ned 601.071 dugnadstimer på jobb for DNT i fjor, noe som tilsvarer 343 årsverk. Det er en økning på 40.000 timer fra året før.

– Jeg er stolt av alt arbeidet de ansatte og frivillige i medlemsforeninger og turlag landet rundt legger ned for å tilrettelegge for friluftsglede. Dugnaden gjør at stadig flere kommer seg ut, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Påskefjellet er klart

Nå er det påskeferie, men de frivillige har stått på i flere uker allerede.

– 4300 km med skiløyper kvistes og rundt 500 hytter over hele landet gjøres klare til storinnrykk. I tillegg arrangeres det mange aktiviteter og fellesturer over hele landet. Det er en enorm innsats som legges ned, og vi kunne ikke gjort det uten de frivillige, sier han.

Det er tidlig påske i år, og masse snø i fjellet. DNT kan love klassisk påskestemning for alle de som drar til fjells.

– Fjellet har aldri vært så populært, og vi merker at interessen er spesielt stor i påsken. For mange er høytiden synonymt med kvalitetstid og fjellkos med familie og venner. Turistforeningen legger alt til rette slik at du kan skreddersy din perfekte påskeferie, sier generalsekretær Øveraas.

I dugnadskø

Flere av medlemsforeningene opplever at folk står på venteliste for å få være å jobbe frivillig for Den Norske Turistforening. Dette bekreftes av en undersøkelse TNS Gallup gjorde i sommer, der det kommer fram at 600.000 nordmenn kan tenke seg å bruke ferien på frivillig arbeid for DNT.

- Dette er svært gledelige tall, og det lover godt for hyttene og rutenettet vårt framover, sier Øveraas.

Kommentarer til denne saken