Leser i Helg at det er ikke populært blant ansatte i Vefsn Kommune at det kommer kritikk i anledning "dessert-saken".

Det er forståelig at mange kommer med kritikk når sånt skjer, forståelig er det også at ansatte i kommunen reagerer på kritikken som kommer.

Egentlig er det bra at folk reagerer på uverdige forhold som foregår her eller der i kommunen de bor i.

I "eldre" tider var det intet å lese om sånt i lokalavisa.

"Ingen" klagde visst, ingenting å klage på var vel grunnen.

Men var det slik? At alt var perfekt i kommunen?

Nei det var det nok ikke, men ingen turde klage av den grunn de følte det ville gå utover deres i familien som bodde på gammelheimen.

Ikkje var det noe avis å gå til med klagen heller da.

Var det noe så holdt man stilt og klagde man til bestyrerinnen fikk man innkalling til Rådmannen og beskjed om at var det noe i veien, at det ikke var bra nok der den som det klagdes for, så fikk de ta den det klagdes for heim.

Min bestemor kom på gammelheim. "Vi" tok ho ofte heim, både helg og høgtider, og ho var sprek. Noen ganger tok ho drosje heim sjøl.

Men det kom melding fra kommunen om at var det slik at ho kunne være heime så ofte, så kunne ho flytte heim igjen. Det var på 1970-tallet.

Mor mi kom på gammelheimen. Ho vart henta heim ofte ho også, uten at det kom varsel om at ho måtte flytte heim igjen, når det var slik.

Hadde ikke bil sjøl så det vart til at jeg besøkte henne på heimen og fikk inngått en avtale om at jeg kunne få spise middag sammen med henne på heimen kvar søndag, og betale for maten.

Det var hyggelig å gjøre det slik, men så kom beskjeden om at det måtte bli slutt på det, huset hadde ikke kapasitet til å lage ekstra porsjon middag på en søndag. Så det vart slutt på det. Det var på slutten av 1990-tallet.

Kommunen må finne seg i at det kommer klager. De bør ta klager fra beboere eller pårørende på alvor, og betjeningen som ivaretar beboerne bør ikke bli sint, det er ikke "de" som skal ta kritikken.

Det er kommunens oppgave å se til at der er nok folk i omsorgssektoren, at "alt" er på stell slik at de som bor på institusjon får sin gode dessert.

Ikkje så mye annet å sjå fram til der en bor annet enn at måltidene kommer og at maten e god.

Sjøl har jeg vært innom Parken Bo noen ganger i livet mitt, og jeg må si: det er ikke rart at det har kommet klager gjennom tidene, og no idag: trur ikke det er likere der i dag enn da bestemor kom dit på 1970-tallet.

Sjøl om da på 1970-tallet og på 1980-tallet var det både tre og fire på kvart rom, slik det ikke er i dag. Så er det de som trenger mest hjelp som ikke har det så greitt.