Gå til sidens hovedinnhold

På plass på Beitostølen for å knytte kontakter: – Vi skal restarte Bysprinten

– I slutten av april neste år er vi i gang igjen, og vi har startet planleggingen.

Det sier Trond Are Rasmussen, som sammen med Olav Aleksander Benjaminsen og Tom Grønvik, var på Beitostølen under den nasjonale skiåpningen i helga.

Den siste Bysprinten på snø gikk i sentrum av Mosjøen i 2019, men i sommer arrangerte de Bysprinten Summer Tour i alle de fire byene på Helgeland.

– Da vi bestemte oss for å flytte Bysprinten til Kippermoen vinteren 2020 hadde vi alt klart, men dessverre kom koronaen og satte en stopper for det. Nå skal vi restarte Bysprinten, og den blir på Kippermoen siste uka i april, sier Trond Are Rasmussen.

– Vi kommer til Mosjøen

To som allerede har bestemt seg for å gå Bysprinten er Hedda og Harald Østberg Amundsen. Tvillingene er 23 år og begge satser knallhardt på sesongen.

Harald fikk sitt store gjennombrudd sist vinter med VM-bronse på 15 km skøyting i sin mesterskapsdebut.

I helga vant han distansen på Beitostølen, men han fikk ikke plass på verdenscuplaget til kommende helg i Ruka. Der er 15 km klassisk på programmet.

Til VG sier han mandag at han har forståelse for uttaket, og at de som går distansen til helga har fortjent plassen. I OL går 15 km i klassisk stil.

– Jeg tok veldig store steg i skøyting siste sesong, og jeg håper å ta store steg i vinter. Både i skøyting og klassisk, sa Harald før han gikk de to distansene på Beito. Det endte med 7. plass i klassisk og seier i skøyting.

Drømmen om OL har han likevel.

– I siste VM var det 12 herreløpere, mens det blir åtte løpere til OL. Jeg skjønner at det blir tøft, men jeg skal kjempe om en plass. Jeg håper på verdenscupstarter og at jeg blir tatt ut til Tour de Ski, sa han.

Søsteren Hedda har debutert i verdenscupen, og hennes mål er å hevde seg internasjonalt.

– Selvsagt drømmer jeg også om OL, men først og fremst kjemper jeg om flere verdenscupstarter og Tour de Ski.

– Halvt helgelending

Hedda og Harald er ofte på besøk i Brønnøysund der faren John Harald vokste opp.

– Vi er halvt helgelendinger, og vi er på ferie en uke hver sommer hos farmor og farfar Herdis og Harald, forteller Hedda.

I sommer var hun med på rulleskiturneen til Bysprinten.

– Det var kjempeartig å gå i Brønnøysund, og jeg blir nok med på både Bysprinten på snø og på rulleski neste år, sier hun.

Hedda og Harald er heltidsutøvere.

– Harald gjorde et forsøk på å studere, men måtte avslutte til fordel for satsingen i langrenn. Jeg satser for fullt på langrenn, og utsetter studiene til jeg er klar. De fleste på rekruttlandslaget er heltidsutøvere, sier Hedda.

– Knytte kontakter

Delegasjonen fra Helgeland Event brukte helga på Beitostølen godt.

– Vi snakket med løpere, trenere og støtteapparat. Alle kjenner til Bysprinten, og vi kommer som vanlig til å lage avtaler utover vinteren. Vi har mye kontakt med Johannes Høsflot Klæbo, og det er artig at kommende stjerner som Harald Østberg Amundsen allerede har sagt ja. Det er også viktig å knytte kontakt med andre arrangører, og vi traff både folk fra Blinkfestivalen og Kollenfestivalen. En artig sak er at vi traff de som leier ut smøretrailere og en trailervogn som brukes til tribune og servering. Vi skal bygge opp en stadion på Kippermoen, og en slik mobil enhet er midt i blinken, sier Trond Are Rasmussen.

Bildeserie

Glimt fra Bysprinten

Les også

Her er den nye arenaen for Bysprinten: Fra gågata til bakken

Les også

Etter 13 år i sentrum flyttes Bysprinten: – Kippermoen er perfekt

Kommentarer til denne saken