Gå til sidens hovedinnhold

På mandag åpner bassenget igjen: Slik blir de nye badereglene

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Odd Arnold Skogsholm og de andre ansatte i Kulturbadet er igjen klare til å ta imot svømmere i det nyoppussede bassenget for første gang siden midten av mars.

(iSandnessjøen)

For første gang siden 12. mars åpner bassenget i Kulturbadet igjen for ordinær «korona-drift». For i bassenget er det smittevernreglene som legger føringer for hvordan badegjestene kan benytte seg av tilbudet utover høsten.

– Smittevern går foran alt. Vi må blant annet sikre at de som kommer opp av badet ikke møter de som skal inn i bassenget. Også må man ha tid til ekstra renhold og overflatebehandling, sier Skogsholm.

Det nye for badegjestene er at det maks kan være 30 stykker i bassenget samtidig. Og for å bade må man kjøpe billett på forhånd.

Dette kan gjøres både på nett og i billettluka på, men Kulturbadet oppfordrer til å bestille på nett på grunn av smittevernhensyn. Badebilletter legges ut for kommende uke hver fredag.

Les også

Har brukt en million på reparasjon av bassenget: – Fylling og rengjøring av bassengarealer starter neste uke

Begrenset badetid

Det er også noe begrenset badetid for gjestene. I ukedagene får har man halvannen time på seg fra man går inn i bygget, til man må være ute igjen. På lørdager er tiden utvidet til to timer.

Det betyr at bassenget har en kapasitet på 60 billetter i løpet av en ettermiddag med åpningstider fra 16-20.

Det er de små garderobene som skaper utfordringer med å holde avstand. Derfor er det satt en maksgrense på fem stykker i garderobene samtidig. Det betyr at Kulturbadet slipper inn fem og fem i puljer, med ett kvarters mellomrom.

Men om det mot formodning skulle komme en familie på seks, så disponerer Kulturbadet også en handikap-garderobe som det er mulig å benytte ved behov.

Fra og med mandag 19. oktober går bassenget tilbake til så godt som ordinær drift. Det er fortsatt morgensvømming mandag og torsdag, babysvømming onsdag og seniorsvømming fredag. Folkebadet på ettermiddagstid er kun stengt søndag og mandag.

Smittevernregler i badet

Smittevernregler:

  • Kjøp billett på nett på forhånd, og kom til oppsatt tid.
  • Alle som går inn i badeanlegg må dusje naken, så ha på badetøy.
  • Hold 1 meter avstand, både i kø og inne i badeanlegget.
  • Benytt deg av håndvask og håndsprit.
  • Ikke møt opp om du har symptomer på Covid-19.
  • Ikke møt opp om du er i karantene/isolasjon pga. Covid-19.

Kilde: Kulturbadet

Ferdig med oppussing

I sommer har også bassenget gjennomgått en større oppussing. Fliser i hovedbassenget og terapibassenget er reparert, stupetårnet utbedret og gulvet er fikset i badstuen slik at vannet nå renner riktig vei.

– Fram til åpningen gjenstår det siste arbeidet på badstuen før den skal oljes. Også blir det å fylle opp de siste par literne i bassengene.

I går, mandag, kom også de fleste ansatte tilbake etter å ha vært på «hospitering» på andre steder i kommunen mens Kulturbadet i stor grad har holdt stengt. Til sammen har 15 ansatte av totalt 27 personer vært ute av Kulturbadet i perioder. Derfor blir det godt for Skogsholm å få sine ansatte tilbake på huset.

– Veldig godt! Det har vært vanskelig å ha ansatte borte, for vi er et team som skal jobbe i lag, sier han avslutningsvis.

Les også

Randi fikk «ny jobb» under koronakrisen: – Langt utenfor min komfortsone

Kommentarer til denne saken