«Øyfjellet vindkraftverk er en særdeles svak sak for utbygger»

Av
DEL

LeserbrevVindkraftverket vakler

Øyfjellet vindkraftverk er en særdeles svak sak for utbygger. Her ligger det an til at Aquila Capital snarest forsøker å selger galskapens konsesjon videre med store tap.

Utbygger har ingen juridisk godkjent MTA/Detaljeplan. Statssekretær Tiller i OED innrømmet, på Dagsnytt 18 mandag 11 mai, at klagene enda ikke var kommet til OED til avgjørelse. Konsesjonær bygger/bestiller turbiner på egen risiko, det bekrefter NVE skriftlig. Dette kan komme til å koste de utenlandske blodkapitalistene svindyrt. Vilkår i konsesjonen er ikke oppfylt, det innrømte også Tiller.

Jeg tør også minne OED om deres egen FORUTSETNING fra ankebehandlingen i 2016: - For at Øyfjellet vindkraftverk kan bygges ut må adgangen til vinterbeitene sikres! Videre skriver dep. at flyttingen ikke skal skje med båt, men på land som idag.

Eolus Wind kjører nå en særdeles uklok konfrontasjonslinje mot reindriften under vårflyttingen. Å la nyfødte og ufødte kalver på vei til sin første sommer lide, er en grusom og avskyelig handling. Hva sier fagminister Bollestad om at flyttleien er og blir stengt og har virkelig ikke Mattilsynet noen merknader til dyrevelferden ved skrekkens vårflytting?

Anleggsstopp ut mai er det minste som må forlanges!

OED med Statsråd Bru i spissen slipper ikke unna dette overgrepet så lett. Kampen mot Øyfjellet vindkraftverk er enda bare i startgropen. Verdenspressen skal bli særdeles godt informert om hvordan den Norske stat tråkker på sin egen urbefolkning.

Overgrepet skal stanses!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags