– Jeg håper dette kan være med å bidra til at barna i flyktningleirene får en litt bedre hverdag, sier Ingelin Langseth fra Mosjøen.

For noen år tilbake var hun verge for et par afghanske ungdommer der noen av dem fikk avslag og ble sendt ut av landet. De bor nå på gata i Paris, men Ingelin har fremdeles kontakt med en av dem som bodde her.

– Det er en hjelpeorganisasjon i England som hjelper ungdommene siden det er veldig kort vei fra Paris til England. Der får de tannbørste, undertøy, vaskepulver og penger til proviant. Jeg har fulgt dem, og så har det ballet på seg hvor jeg har merket meg flyktningleirene i Hellas, sier hun.

God respons

Ingelin forteller det er mange frivillige organisasjoner der, både utenlandske og norske. Denne gangen har hun valgt å sende leker til den norske organisasjonen «One Family – No Border». De har som formål å drive humanitært arbeid i hovedsak mennesker på flukt på den greske øya Chios.

– Jeg vet de samler inn veldig mye til de voksne. Barn og damer har fått rene klær, vaskepulver og slikt for å klare seg. Nylig fikk over 700 menn nye sko, vaskepulver, en bokser og T-skjorte. Derfor tenkte jeg at det var noe som kunne gjøres for barna. De reiser jo fra alt de har, setter seg i en båt og risikerer livet, sier Ingelin.

Gjennom innlegget på Facebook har Ingelin klart å få flere poser med kosedyr, tegnesaker og diverse leker. I tillegg har hun også fått inn noen kroner til portobelegg.

– Jeg var litt spent da jeg la ut innlegget, og ble utrolig glad og takknemlig over responsen. Jeg tar fremdeles imot flere leker, men setter krav på at de er hele, rene og helst ikke for store eller tunge. Gjerne bildebøker der barna kan sitte sammen med noen og snakke på sitt språk. Det gjør ingenting om det står noe på norsk siden det har bilder, sier hun.

Bedre hverdag

Ingelin har fått en adresse i Chios og stoler på at lekene kommer fram dit det skal. Hun har gått til innkjøp av 10 store pakkesker som tar inntil 30 kilo i hver, og skal denne uka gå i gang med første sending.

– Jeg vet ikke hvordan kontaktpersonen min kommer til å distribuere lekene siden det er så mange barn. Men om de har et senter kan det jo bli brukt som et samlingspunkt hvor barna kan komme å leke sammen. På den måten blir det ikke at noen får, mens andre ikke, sier hun

Målet hennes med innsamlingen er å kunne spre litt glede til de som ikke har det så greit.

– Jeg har sammen med moren til mine tre barnebarn spurt barna om de kunne gi en leke og fortalt dem om situasjonen. På den måten bevisstgjør man kanskje barna litt også, og gir dem et lite innsyn i at det er ikke alle som har det like bra som dem, sier Ingelin.