Gå til sidens hovedinnhold

Far hadde 224 bilder og 90 filmer av datter

Artikkelen er over 5 år gammel

Da den overgrepssiktede mannen ble pågrepet beslagla politiet en minnepenn. Og på den fant politiet 224 fotografier og 90 videoer av datteren. Bildene og videoene viste datteren både naken og delvis naken. I tillegg seksuelle handlinger.

- Vi har ikke funnet ulovlige bilder og filmer av andre, sier politibetjent Magnus Woje Grenersen i sin forklaring i retten.

LES OGSÅ: – Det var veldig turbulent hjemme. Vi visste aldri hva som kom til å skje.

Da politiet åpnet minnepennen første gang var den tilsynelatende tom.

- Det eneste som var synlig for oss var et krypteringsprogram. Vi trengte passord, og det opplyste tiltalte via sin forsvarer, sier politibetjenten.

Mappestruktur

I dette øyeblikk viser han hva som ble funnet på minnepennen. Den hadde en relativt stor mappestruktur, hvor både filmene og videoen var sortert. Minnepennen inneholdt ikke bare overgrepsbilder av datteren. Den inneholdt også lovlig porno og noe tekstfiler. Men hovedtyngden var beslaget.

- Totalt er det 9 timer og 40 minutter med ulovlige filmer, sier politibetjenten.

I retten skal det vises fram rundt 25 minutter av dette utvalget. Filmene ser ut til å være filmet med én eller flere mobiltelefoner. Mobiltelefoner som politiet ikke vet hvor er.

LES OGSÅ: Pappa hadde et ekstremt kontrollbehov

- Det vi skal se er ubehagelig, krevende og det kan oppleves som veldig sterkt, sier politibetjenten, før han starter avspillingen.

Under avspillingen sitter tiltalte og ser ned i bordet framfor seg. Ikke én gang kaster han blikket mot storskjermen i Salten tingretts sal 1.

Tiltalt

En mann i 50-årene står tiltalt for blant annet grove seksuelle overgrep mot to døtre. Ifølge tiltalen er voldtekten av en av døtrene begått på en «særlig krenkende måte og har medført betydelig skade på helse»

LES OGSÅ: Han var løven og jeg var løvemateren

Ifølge tiltalen skal han også ha fysisk og psykisk mishandlet både døtrene og deres mor over flere år. Saken er regnet for å være en av de groveste overgrepssakene i Salten på mange år. Noen av voldtektene skal ha skjedd mens døtrene har vært påvirket av bedøvende midler, blant annet sovemedisin.

Han er også tiltalt for å ha filmet og tatt bilder av noen av overgrepene, i tillegg til oppbevaring av filmene.

LES OGSÅ: Far tiltalt for overgrep mot døtrene: – Dette er en forferdelig stygg sak

Fram til i august i fjor hadde den tiltalte mannen en betrodd deltidsstilling med arbeid rettet inn mot ungdom i en Salten-kommune. Mannen leverte da inn en politiattest uten anmerkninger, ifølge kommunen.

Den tiltalte mannen skal også tidligere ha hatt en ledende stilling rettet mot barn og unge i det offentlige i en kommune utenfor Salten.

Mannen erkjenner straffskyld for det han skal ha gjort mot døtrene.

Kommentarer til denne saken