Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerkandidat Hanne Nora: – Vi ønsker servicetorg tilbake, og at skriftlige henvendelser besvares uten at det går både vinter og vår

Artikkelen er over 2 år gammel

Alstahaug Venstre har nominasjonslisten klar, og ordførerkandidat Hanne Nora Nilssen er klar for å bidra til endringer.

– Alstahaug Venstre har fått ei sterk liste til høstens kommunevalg, og jeg er veldig takknemlig for at jeg for lov til å være Venstres ordførerkandidat, sier Hanne Nora Nilssen i en pressemelding.

Hun ble valgt til Alstahaug Venstres ordførerkandidat under nominasjonsmøte i januar. Nilssen jobber som lærer i grunnskolen i Alstahaug kommune. Hun har lang fartstid i lokalpolitikken og har vært gruppeleder for Venstre i tre perioder.

Endringer

– Det er mange som ønsker en endring, og vi er klare til å være med på å bidra til dette. Vi i Venstre vil ha en ny kurs, og vi at innbyggerne skal være mer i sentrum. Kommunen skal være en service-kommune, og i det ligger det blant annet at folk skal få svar når de henvender seg. Vi ønsker servicetorg og sentralbordtjenesten tilbake, og at skriftlige henvendelser besvares uten at det går både vinter og vår, sier ordførerkandidaten.

Alstahaug Venstre har mange saker de ønsker å ta tak i, og kommer til å presentere til kommunevalget i september.

– Vi har vært imot den sentraliseringen av makt som vi har sett i inneværende periode. Da la flertallet ned blant annet naturressursutvalget og kommunikasjonsutvalget, og flyttet oppgaven til formannskapets medlemmer. Det er mange som er enige med oss i at dette var en dårlig løsning, og dette vil vi nå gjøre noe med, sier Nilssen.

Sykehus

På plass nummer to står John Andre Selnes. Han er fagarbeider, og jobber i grunnskolen i Alstahaug. I mange år har han gjort en stor innsats innen frivillig arbeid i kommunen. Først og fremst som håndballtrener i Sandnessjøen idrettslag. Selnes var også ildsjelen bak fakkeltoget sist høst til støtte for Sandnessjøen Sykehus.

– Jeg valgte å engasjere meg politisk for å kunne være med å kjempe for å bevare Sandnessjøen sykehus. Sykehuset som arbeidsplass representerer en grunnstein i kommunen. Det er viktig at vi blir mer attraktiv som kommune slik at vi får etablert mange nye, og miljøvennlige arbeidsplasser her. Klimakampen må vi også ta på alvor. I tillegg er det viktig for meg å jobbe for å ivareta ungdommen, og deres interesser. Ungdommen skal bli hørt, sier toppkandidaten.

Erfaring

Lisbeth Ann Johansen innehar tredjeplassen på listen. Hun jobber ved Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen. I tillegg satt hun mange år som tillitsvalgt i styret i Helgelandssykehuset, og har lang erfaring med tillitsvalgtarbeid.

På listens fjerdeplass finner vi Odd Rikard Wik-Iversen. Han er erfaren næringslivsmann, og jobber som daglig leder ved Seløy Undervannsservice. Fra tidligere har han arbeidet både ved Helgelandsbasen på Horvnes og Marine Harvest.

Alstahaug Venstres liste til kommunevalget 2019

1Hanne Nora Nilssen
2John Andre Selnes
3Lisbeth Ann Johansen
4Odd Rikard Wik-Iversen
5Brita Annie Rødli
6Åse Albertsen
7Danuta Bieszke
8Tomine Flæsen Dalen
9Brith Anne Marø
10Jostein Jakobsen
11Rose Rølvåg
12Hilde Edvardsen
13Gry Selnes
14Vegard Forfang
15Cato Selnes
16Siv Brit Monica Flæsen Almendingen
17Liv Selnes
18Oddrun Iversen
19Harry Ludvigsen

Kommentarer til denne saken