Gå til sidens hovedinnhold

Oppfordrer til munnbind-bruk på buss, ferje og hurtigbåt i HALD-kommunene

Kriseledelsene i kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna kommer onsdag med en en felles oppfordring om bruk av munnbind på offentlig kommunikasjon fram til 9. april.

(iSandnessjøen)

Barn under 12 år er anbefalt å bruke munnbind. Barn under 2 år frarådes bruk av munnbind da det kan hindre fri pust/frie luftveier. Kriseledelsen oppfordrer samtidig alle til å følge smittevernreglene nøye.

Begrunnelsen er at smittetallet i Norge fortsatt er høyt, og at påsken nærmer seg.

Smittetallet i Norge er fortsatt høyt. Erfaringsmessig er påsken en høytid med stor utfart, og dermed mange passasjerer på offentlig transport. Under dagene med stor utfart vil de reisende være tett på hverandre, og risikoen for smittespredning øker. Økt fare for smitte er en årsak til bekymring, redusert mulighet for smittesporing en annen. Bruk av munnbind under reise vil være med på å redusere faren for smittespredning.

For alle de fire kommunene er påsken, med forventet tilstrømming av besøkende, en kritisk periode i forhold til eventuell lokal oppblomstring av smitte. Oppfordringen om bruk av munnbind er ett raskt og effektivt tiltak.

De reisende må selv sørge for å ha munnbind tilgjengelig.

Kommentarer til denne saken